„Doina Gorjului” – mereu „spectaculoasă”

452

dragobete spaSfârşit de lună ocupat pentru membrii Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu. Aceştia participă, fie în formaţie completă fie cu o trupă mai restrânsă, la diferite evenimente. Trupa de dansatori va fi prezentă chiar şi la televiziunea naţională, într-o emisiune de folclor.

De-a lungul timpului Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” a susţinut zeci şi sute de concerte cu diferite ocazii, de la festivaluri, la spectacole sau evenimente oficiale. Nici acest sfârşit de lună nu este unul liniştit pentru artişti. Potrivit directorului instituţiei, Gheorghe Porumbel, prima activitate are loc în data de 26 noiembrie când trupa de dansatori a ansamblului va participa la o emisiune pe un post de televiziune naţional.

„Pe 26, seara, dansatorii noştri vor fi în direct la o emisiune de folclor pe TVR. Au fost invitaţi să participe şi nu este prima dată când suntem invitaţi la emisiuni de acest fel”, a declarat Gheorghe Porumbel.

Spectacole peste spectacole

Următorul eveniment va avea loc în data de 27 noiembrie la Alimpeşti, unde vor participa cu o trupă restrânsă. „La Alimpeşti se organizează o întâlnire cu tinerii la care am fost şi noi invitaţi. Vom merge cu o trupă mai restrânsă, câţiva solişti vocali şi un grup de instrumentişti. Vom oferi cam o oră de spectacol”, a mai spus directorul „Doinei Gorjului”. De asemenea, pe data de 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, la Pocruia vor susţine un spectacol. „Vom merge şi de sărbătoarea Sfântului Andrei, să cântăm şi să oferim muzică de calitate”, a completat Porumbel. Potrivit acestuia nici luna decembrie nu va fi una calmă. Ba din contră, agenda artiştilor de la „Doina Gorjului este deja plină în această lună, directorul ansamblului dezvăluind faptul că pregăteşte, alături de angajaţii săi, câteva surprize.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here