1 octombrie 2017 – Mesajul Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice

În fiecare an, la 1 octombrie, ne reamintim cu plăcere că Organizația Națiunilor Unite, conform Rezoluției din 1991, a hotărât ca această zi să fie înscrisă în calendarul lunii ca Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, eveniment în care seniorii de pretutindeni să fie omagiați pentru contribuția lor la dezvoltarea și progresul societății.
1 octombrie este așadar zi de sărbătoare pentru persoanele vârstnice și este normal, este firesc ca aceștia să se bucure, să sărbătorească. Dar, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice nu reprezintă doar un act de celebrare, doar un omagiu adus acestora ajunși la acea etapă a vieții când sufletul se trăiește numai cu amintiri, ci și un prilej de reflecție asupra condiției de persoană vârstnică, de a face mai larg și mai bine cunoscute problemele reale, multe grave pe care le au de rezolvat oamenii vârstnici. Banii din pensii nu sunt suficienți, serviciile medicale de care bătrânii au atâta nevoie-nu sunt așa cum ar trebui, cum ne dorim noi, iar prețurile utilităților cresc.
Este o datorie de onoare a guvernanților, să se gândească mereu cu respect la persoanele vârstnice, la pensionari, să aplice măsuri care să le asigure creșterea calității vieții, să le asigure condițiile necesare pentru a trăi în anii senectuții, în demnitate. Fiindcă nu trebuie uitați cei care ani de zile și-au făcut datoria față de țară, față de generația actuală, nu trebuie uitate eforturile și sacrificiile pe care pensionarii le-au făcut pentru ca și cei de azi să-și poată construi viitorul.
Guvernanții noștri cunosc dificultățile cu care se confruntă pensionarii și persoanele vârstnice, precum și faptul că nevoile lor nu și-au găsit întotdeauna rezolvarea așteptată. S-a decis însă să fie elaborată o nouă Lege e pensiilor, care potrivit autorităților oficiale, vor înlătura inechitățile și dezechilibrele din sistemul public de pensii, va stipula că valoarea punctului de pensie reprezintă 45% din veniturile salariale medii brute pe economie.
Îndeplinindu-și misiunea, președinții asociațiilor de pensionari din județul nostru, membri ai Consiliului județean al persoanelor vârstnice, au înaintat Guvernului și Parlamentului, propuneri destinate a ameliora traiul seniorilor.
Se spune cu temei, că o țară poate fi judecată și după felul în care știe să se poarte cu semenii ei, îi respectă. Ne dorim ca România să fie o astfel de țară.
De Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, Consiliul județean al persoanelor vârstnice urează tuturor pensionarilor și persoanelor vârstnice, să se bucure de această zi a lor și să aibă parte de mulți ani cu sănătate alături de cei dragi.
Președinte al Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice și Ligii Pensionarilor din județul Gorj,
Ec. Petre Rădulescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here