10 copii talentați, pe podium la Festivalul Concurs de Folclor “Nicolae Vlad” din Dragotești

Pe data de 3 decembrie s-a desfășurat în comuna Dragotești Festivalul Concurs de Folclor ,,Nicolae Vlad”, aflat la cea de-a zecea ediție. Organizatorii ediției din acest an a festivalului au fost tot Primăria, Consiliul Local și Căminul Cultural Dragotești, dar și Școala Populară de Artă, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Fundația Culturală ,,Dăruie Vieții Farmec” din Ciuperceni. Zece participanți au urcat pe podium.

“Festivalul a avut în vedere necesitatea perpetuării și valorificării bogatelor noastre tradiții în domeniul cântecului popular” a declarat Vili Pasăre, primarul comunei Dragotești, spunând că la următoarea ediție instituția publică a localității se va implica și mai mult în organizarea manifestării. Organizatorii și-au propus să revitalizeze această activitate la nivelul tinerilor și copiilor. În același timp, manifestarea a avut în vedere omagierea unei personalități de seamă din lumea culturală a Văilor Jiețelor, pe regretatul dascăl Nicolae Vlad, fost director al Căminului Cultural Dragotești, și președinte al Societății Culturale ,,Văile”.

Toți câștigători!
La concurs au participat 18 soliști vocali și profesioniști reprezentativi pe două categorii de vârstă, 10-15 ani, respectiv 16-25 de ani. Juriul format din specialiști ai Școlii Populare de Artă, ai Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și ai autorităților locale a decis câștigătorii.
La soliști vocali, Melinda Mitran din Rovinari a ocupat locul I la categoria 10-15 ani, pe locul al doilea s-a situat Popescu Violeta din Dragotești la aceeași categorie de vârstă, iar locul al III-a i-a revenit Andreei Negrea din Drăguțești.
La soliști instrumentiști, primul loc a fost ocupat de Cioiu Alexandru Costin (10-15 ani) din Crușeț și de Dulcu Georgiana din Țânțăreni(16-25 de ani). Locul al doilea a fost ocupat de Ciobanu Daniel din Mătăsari și Bojincă Raluca din Peștișani, primul la categoria de vârstă de 10-15 ani, iar fata la 16-25 de ani. Pe locul al treilea a urcat Dan Luca din Mătăsari la prima categorie de vârstă. Cârciu Marelisa din Dragotești și Olaru Mădălina din Mătăsari au obținut fiecare premiul special.
Acompaniamentul soliștilor înscriși în concurs a fost asigurat de către Ansamblul “Maria Lătărețu” al Școlii Populare de Artă din Târgu-Jiu.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here