100 de absolvenţi, la cursul festiv al Şcolii Sanitare Postliceale “Carol Davila” Târgu-Jiu

Elevii din anul terminal al Şcolii Sanitare Postliceale “Carol Davila” din municipiu au participat, vineri, la ultimul curs al cadrelor didactice din cadrul instituţiei private de învăţământ. Îmbrăcaţi în robe, 100 de absolvenţi în meseria de asistent medical generalist, au intonat, alături de conducerea şcolii şi de cadrele didactice, Gaudeamus igitur, primind, totodată, diplome care atestă că au finalizat cei trei ani de studiu. Diplome au mai primit şi fondatorii şcolii, profesorii şi colaboratorii instituţiei educaţionale conduse de către Ramona Hortopan.

absolvente (1)Conducerea Şcolii Postliceale “Carol Davila” din Târgu-Jiu şi-a sărbătorit, la finalul săptămânii trecute, absolvenţii cursului de asistent medical generalist, la restaurantul de pe Insuliţă. Aici, într-un cadru festiv, profesorii le-au mulţumit elevilor pentru interesul manifestat pentru profesia de asistent medical, iar absolvenţii i-au răsplătit cu aplauze pe dascălii cu care, speră, să se întâlnească în spitalele din judeţ.

absolvente (3)Cursul festiv a fost deschis de către directorul Şcolii Sanitare, Ramona Hortopan, în timp ce absolvenţii în robe intonau Gaudeamus igitur. Le-au vorbit absolvenţilor Sanda Mischie, fondator al şcolii, totodată preşedinte a Asociaţiei Femeilor Gorjene, care le-a urat tuturor să ajungă să profeseze această frumoasă meserie care îi va duce la căpătâiul bolnavilor, dar şi viceprimarul municipiului, Iulia Vână, care le-a spus celor prezenţi că şi-ar dori şi ea să se specializeze în profesia absolvită de cei de la “Carol Davila”.

absolvente (4)A mai luat cuvântul şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ciprian Florescu, dar şi reprezentanţii Spitalului Judeţean Târgu-Jiu şi ai altor instituţii sanitare din judeţ.
absolvente (2)Câţiva dintre absolvenţii de la “Carol Davila” vor fi selectaţi să lucreze la clinici din Germania, din anul doi, elevii studiind intensiv limba germană. Deja unii absolvenţi prestează ca asistenţi în spitale din Germania, ei fiind selectaţi în acest sens de nemţi.
Majoritatea absolvenţilor se văd asistenţi acasă chiar dacă salariile nu sunt chiar aşa de mari ca în străinătate.
Anamaria Stoica

absolvente (5) absolvente (6) absolvente (7)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here