Sute de participanţi la Bursa generală a locurilor de muncă

645

Sute de gorjeni s-au prezentat, joi dimineaţă, la Bursa generală a locurilor de muncă, ce a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu. Conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj a pus la dispoziţia şomerilor, prin angajatorii contactaţi, joburi din domenii diverse, de la confecţioneri îmbrăcăminte şi până la agenţi de vânzări sau patiseri.

Cu o ofertă diversificată şi peste 200 de angajatori contactaţi, AJOFM Gorj a venit, din nou în ajutorul celor care îşi doresc un loc de muncă. „Pentru Bursa generală a locurilor de muncă avem contactaţi 202 bursa locuri munca (1)agenţi economici, iar 54 ne-au confirmat prezenţa. Persoanele au intrat în sală cu bon de ordine, şi Poliţia Locală ne-a ajutat pentru menţinerea liniştii şi ordinii publice. În principal, oferta cuprinde posturi vacante pentru lăcătuşi mecanici, fierari betonişti, patiseri, dulgheri, croitori, sudori, şoferi, electricieni. Pentru studii superioare avem ingineri construcţii civile, economişti, jurişti, agent de asigurări, consultant financiar”, a declarat Romeo Chiriac, directorul executiv al AJOFM Gorj.

Şomeri de toate vârstele
Fie că îşi doresc un job mai bine plătit faţă de fostul loc de muncă, fie că se angajează într-un domeniu nou după absolvirea unui curs, gorjenii şi-au pus speranţe în evenimentul organizat de AJOFM Gorj. „De vreo doi ani nu am loc de muncă, am lucrat în minerit şi pază. Aş vrea orice. Am nevoie de orice pentru o vechime în vederea obţinerii unei pensii”, a declarat un şomer trecut de vârsta a doua. Şi o tânără de 23 de ani s-a prezentat ieri, optimistă la Bursa generală a locurilor de muncă: „Îmi caut un loc de muncă. Mi-aş dori să-mi găsesc ca şi operator calculator, am absolvit studii superioare, am şi diplomă de licenţă. Am mai lucrat două luni la o firmă de licitaţii şi sper să-mi găsesc ceva la această Bursă. Îmi doresc să-mi fie recunoscute meritele”.

Vor angajaţi cu experienţă
Angajatorii prezenţi la ediţia din acest an a evenimentului şi-au dorit cu precădere oameni cu experienţă şi apţi de muncă. „Suntem o firmă de confecţii textile, lucrăm numai produse pentru extern. Angajăm 20 de persoane confecţioner textile; eu zic că salariu e bun, e în funcţie de numărul de produse finite, pleacă de la minimul pe economie. Avem un număr de 50 de angajaţi şi lucrăm pentru firme de renume din Europa: Moncler, Gucci, Versace. Cerinţele sunt calificarea şi experienţa deoarece clienţii sunt pretenţioşi”, a declarat Ion Marian Pieptea, reprezentant al unei societăţi de confecţii din Târgu-Jiu.
bursa locuri munca (6)Şi în cazul agenţilor de intervenţie şi de securitate, există câteva cerinţe. „Avem patru posturi disponibile: un post de agent de intervenţie şi trei posturi de agent de securitate. Ca pregătire pentru agentul de intervenţie trebuie ca vârstă să-i permită să desfăşoare astfel de activităţi, pentru agenţii de securitate nu sunt probleme de vârstă, dar trebuie să fie atestat şi certificat ca agent de securitate”, a precizat Ion Iancu. La Bursa de joi au fost prezenţi şi reprezentanţi ai uneia dintre societăţile care se ocupă de construcţia noului stadion din Târgu-Jiu, CON-A Sibiu. „Suntem firma CON-A din Sibiu, iar în oraşul Târgu-Jiu avem în construcţie stadionul şi angajăm muncitori calificaţi, dulgheri, lăcătuşi, sudori, nu numai pentru Târgu-Jiu, ci pentru toată ţara. Astăzi avem 10 locuri de fierari, de lăcătuşi 5, de dulgheri 4. Cerem experienţă de minim 5 ani şi calificare, iar pentru aici le oferim cazare şi masă de prânz. Salariul este de 1.700 net plus tichete de masă. Pentru stadion deja am angajat din Târgu-Jiu 7 muncitori calificaţi şi necalificaţi”, a spus reprezentanta societăţii din Sibiu.

281 de posturi vacante prin EURES
În cadrul evenimentului, şomerii au cerut informaţii şi despre locurile de muncă disponibile prin reţeaua EURES în ţările Uniunii Europene, şi aici oferta fiind destul de bogată. „Serviciul EURES este prezent la această Bursă pentru a da informaţii persoanelor interesate în găsirea unui loc de muncă în străinătate. Avem 281 de locuri de muncă, cele mai multe în domeniul îngrijirii persoanelor la domiciliu, în domeniul industrial, în Suedia se caută muncitori în domeniul auto”, a declarat Diana Văduva, consilier EURES în cadrul AJOFM Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here