Pandurii, CSM sau Juventus? Cine joacă pe Noul Municipal?

901

Pandurii a retrogradat, duminică, la Botoşani, dar incertitudinea este tot mai mare în ceea ce priveşte echipa care va evolua la Târgu-Jiu. Aflată în insolvenţă, actuala formaţie pare a avea şanse mici de a depăşi acest proces, fapt ce i-a îndemnat pe “mai marii” Gorjului să se reorienteze. Se speculează fie că se va cumpăra locul lui Juventus Bucureşti, proaspăt promovată în Liga 1, fie că se va merge pe structura unui Club Sportiv Municipal, ce va porni din eşalonul trei. Între timp, fostul preşedinte al clubului, Marin Condescu, trage un semnal de alarmă şi spune că situaţia nu permite o altă echipă la Târgu-Jiu. “Există niște discuții. Vor să facă o altă echipă, dar nu are cine să fie acționar. Dacă vor să-i pună pe cei care sunt acum membri fondatori, înseamnă că ei au băgat intenționat echipa asta în insolvență. Iar stadionul, terenurile și tot ce deține acest club, sunt pe numele celor de la Pandurii. Sunt în patrimoniu. Ei vor să lase aici toți jucătorii neplătiți, să lase totul și să plece! Dar nu are cum să funcționeze așa. Nu mai sunt fraierii de acum 10-15 ani. Programul de reorganizare s-a făcut pe structura asta. Acum ei ce zic, că scapă așa? Am auzit de posibilitatea asta”, a declarat Condescu pentru gsp.ro. Preşedintele USMO a mai lansat o bombă şi spune că Pandurii va merge la TAS pentru a rămâne în Liga 1.
“Există șanse ca Pandurii să rămână în Liga 1. Știți că eu vă tot ziceam pe la conferințe de cele 3 puncte care au fost luate la Târgu Mureș. S-a dat 3-0 pierderea meciului, s-au mai luat încă 3 puncte și amendă. Pentru aceeași faptă, 3 penalități. Treaba lor! Problema e că abia pe 22 mai ne-au comunicat soluția la recurs invocând o excepție că nu l-am făcut la timp. Cum că noi trebuia să facem recursul în 2 zile. Ori legislația românească spune că sunt 5 zile. Iar dacă la mijloc este sâmbătă și duminică, adică zile în care nu se lucrează, ele nu sunt luate în calcul. N-au vrut să mă judece pe fond, au refuzat că e tardiv. Am terminat azi acțiunile și mâine (n.r. joi) contestăm decizia CEx de omologare a rezultatelor și clasamentului, contestăm decizia Comisiei de Recurs care e ilegală și atacăm și la TAS. Atacăm și în civil să suspendăm deciziile, asta din partea creditorilor, pentru a nu pune clubul în culpă”, a spus Condescu.

La Târgu-Jiu se vrea un “proiect solid”
Deşi târgujienii nu au mai avut de ceva timp un meci pe Municipal, discuţiile în jurul echipei de fotbal sunt mai aprinse ca niciodată. Mulţi susţin că soluţia morală este ca Pandurii să meargă până la capăt cu acest proces anevoios al insolvenţei, chiar dacă nimeni nu garantează salvarea. Pe de altă parte, sunt voci care pledează pentru un Club Sportiv Municipal, o variantă care ar permite mai multe secţii sportive, iar fondurile de la Primărie nu ar fi destinate numai fotbalului. În acest ultim caz, echipa va juca pe noua arenă dintr-un eşalon inferior, fiind dificil un “artificiu” care să o propulseze în primele două divizii. Produs al Pandurilor, fotbalistul Astrei Giurgiu, Andrei Piţian, a declarat că la Târgu-Jiu este nevoie de un proiect serios. “Îmi doresc ca Pandurii Târgu-Jiu să evolueze pe noul stadion. Dacă se va construi o echipă din Liga a 3-a sau Liga a 4-a, important este să fie un proiect solid cu o bază sănătoasă, iar echipa să crească uşor, uşor. Îmi doresc din tot sufletul ca oraşul Târgu-Jiu să aibă o echipă care să joace fotbal la un nivel cât mai bun. De aici am plecat, oricând aici mă voi întoarce cu plăcere. În momentul de faţă sunt la Astra, mă gândesc să dau tot ce pot acolo şi să fac progrese. Îmi pare nespus de rău pentru această retrogradare, am crescut aici, mi-aş fi dorit din tot sufletul ca ei să se salveze, dar din păcate, în minutele de final, fotbalul i-a pedepsit”, a spus Piţian.
Fotbalistul gorjean va fi coleg, la Giurgiu, cu Erico da Silva, fundaşul brazilian care a fost aproape de un miracol alături de panduri în play-out. Erico s-a declarat dezamăgit că nu a pus umărul la salvarea echipei, dar a declarat, la rândul său, că s-ar întoarce cu plăcere la Târgu-Jiu. “Tuturor ne pare rău. Speram să reuşim să scăpăm de retrogradare şi ne pare rău de cum s-a întâmplat. Să sperăm că această echipă va fi menţinută în continuare, şi, într-o zi, sper să mă întorc aici. Mă dor anumite lucruri. Pandurii a rămas în sufletul meu. E păcat de acest stadion, de tot ceea ce am făcut noi până acum. Am retrogradat în ultimele minute, asta e, fotbalul e un joc. Trebuie să ridicăm capul sus şi să mergem mai departe”, a spus Erico.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here