15 cupluri din ţară îşi unesc destinele de Revelion, la Poarta Sărutului

La Târgu-Jiu, continuă şi în acest an tradiţia cununiilor în noaptea dintre ani, sub opera brâncuşiană Poarta Sărutului, din Parcul Central.

Dacă până în acest an, taxa de oficiere a căsătoriilor de Revelion de la Poarta Sărutului era de 400 de lei, acum viitorii însurăţei au achitat o taxă de 500 de lei. În cursa pentru cununiile din noaptea dintre ani de la Poarta Sărutului s-au înscris de această dată 15 cupluri. Este vorba de trei cupluri din judeţul Gorj şi 12 cupluri din afara judeţului, respectiv din: Bucureşti, Ilfov, Braşov şi Mehedinţi. Tinerii vor primi din partea autorităţilor târgujiene şampanie şi flori.
Cel care va oficia cununiile va fi însuşi primarul Marcel Romanescu. “Este un moment deosebit acesta al oficierii căsătoriilor de Anul Nou, la Poarta Sărutului. Este deja o tradiţie la Târgu-Jiu şi o ducem mai departe. Sunt tineri care vin din toate colţurile ţării an de an, să îşi unească destinele la Târgu-Jiu. Tradiţia a devenit cunoscută în ultimii ani şi momentul este planificat din timp. Sunt tineri care îşi propun să facă primul pas împreună la Târgu-Jiu, la Poarta Sărutului şi ne bucură acest lucru”, a declarat edilul municipiului Târgu-Jiu.
Este bine ştiut faptul că oficierea căsătoriei la Poarta Sărutului va asigura trăinicie şi va aduce noroc mirilor. “Acest eveniment se desfăşoară la Târgu-Jiu din anul 2002. Dacă la început, în 2002 s-au oficiat şapte căsătorii, am ajuns ca în anii 2012-2013 să oficiem 26 de căsătorii. Din 2002 încoace, la Poarta Sărutului, la cumpăna dintre ani, circa 250 de cupluri şi-au unit destinele. În acest an, doar în ziua de 22 decembrie, am primit documentele necesare pentru oficierea acestor căsătorii. Este vorba de actele de identitate ale ambilor parteneri, original şi copie, certificatele de naştere în copie şi original, hotărârea de divorţ sau certificatul de deces în cazul persoanelor care nu sunt la prima căsătorie, timbrul fiscal de 2 lei, precum şi dovada achitării taxei de 500 de lei, dar şi certificatele medicale. Astfel, în ziua de 22 decembrie, pe lista pentru oficierea cununiilor în noaptea dintre ani s-au înscris 15 cupluri, atât din judeţ, cât şi din alte zone ale ţării”, a precizat Dan Laurenţiu, directorul Direcţiei Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor (DPCLEP) Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here