1,8 milioane de lei pentru reabilitarea Casei memoriale Iosif Keber

Conducerea Consiliului Județean (CJ) Gorj confirmă că s-a depus proiectul de reabilitare a Casei Iosif Keber spre finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 anul trecut. Anul acesta au obținut fondurile necesare, urmând ca în primăvara anului viitor să demareze lucrările. Valoarea totală este de 1,8 milioane de lei, bani proveniți din fonduri europene.

 

Autoritățile județene precizează că, pe lângă reabilitarea casei memoriale a pictorului Iosif Keber, proiectul de hotărâre prevede și valorificarea turistică a acesteia. Valoarea totală a proiectului «Conservarea, restaurarea și valorificarea turistică și culturală a Casei memoriale Iosif Keber» este de 1.830.769,60 lei. “Casa Keber-proiectul este gata, sperăm ca toate procedurile să fie finalizate în luna martie. Aceasta deoarece, imediat cum începe vremea bună de primăvară să înceapă și lucrările. Proiectul va fi publicat în SEAP, pentru licitație. Valoarea totală este de 1,8 milioane de lei din fonduri europene. (…) La biblioteca Județeană se lucrează la mansardare, se lucrează foarte bine și cu siguranță în cele 18 luni va fi gata, chiar mai devreme. Activitatea va fi altfel compartimentată după finalizarea lucrărilor”, a  precizat Cosmin Mihai Popescu, președintele CJ Gorj. Casa Memorială “Iosif Keber” a fost proiectată de arhitectul Iulius Doppelreiter și se află pe strada 11 Iunie din municipiul Târgu-Jiu. Construcția este declarată monument istoric, aici aflându-se Secția de Artă a Bibliotecii Județene. Sute de volume, care se află în această secție a bibliotecii, au fost donate de Iosif Keber.

Lucrări în derulare, la Biblioteca Județeană
Conducerea CJ Gorj a mai precizat, în cadrul conferinței de presă din data de 20 septembrie, că sediul Bibliotecii Județene va fi mansardat, proiectul de investiții “Extindere prin mansardare a Bibliotecii Județene „Christian Tell” fiind realizat din banii de la bugetul CJ Gorj. Pentru realizarea lucrărilor de construcție, Secția de Împrumut pentru Adulți Domenii, aflată în sediul central al bibliotecii, etajul 1, își suspendă activitatea.
M.S.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here