8.9 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024

Arhive Zilnice: 23 aprilie 2017

Gorjul, din nou, sub cod galben

Meteorologii au emis un cod galben, valabil până la ora 21.00, pentru zona de munte a județului Gorj. ”Se vor semnala: intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 60-65 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m vor depăşi 70 km/h. Fenomene asociate: ninsoare slabă viscolită, care va determina scăderea vizibilităţii”, se arată în informarea transmisă de ANM....

Azi este Ziua mondială a cărții

Ziua mondială a cărții și a dreptului de autor este sărbătorită la 23 aprilie în fiecare an, începând din 1996, la inițiativa UNESCO. În această zi, în aproape toate țările lumii au loc acțiuni de omagiere a cărții, a autorilor, a editorilor, a librarilor, a bibliotecarilor și, implicit, a cititorilor. În toată lumea, sunt organizate expoziții de carte, lecturi...

Vezi ce se sărbătorește astăzi

La 23 aprilie, militarii Armatei României sărbătoresc Ziua Forțelor Terestre, categorie de forțe ale armatei al cărei patron spiritual și ocrotitor este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință. (I.M.)

Mai multe locuințe asigurate obligatoriu

Numărul polițelor active de asigurare obligatorie a locuinței (PAD) a crescut cu 2,23%, ajungând, la 31 martie 2017, la 1,67 milioane, comparativ cu 1,64 milioane polițe PAD active la 31 martie 2016, conform statisticilor Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), societatea care emite acest tip de asigurări. (I.M.)

Victorie pentru Halep

Simona Halep a învins-o pe Johanna Konta cu 6-1, 6-3, duminică, la Tenis Club IDU din Mamaia, iar echipa României conduce formația Marii Britanii cu 2-1, în barajul pentru Grupa Mondială II a Fed Cup. Halep, numărul cinci mondial, s-a impus în fața numărului 7 în lume într-o oră și 22 de minute. (I.M.)