26 de solicitări pentru tichetele de Paşti, împărţite de municipalitate

15 martie este termenul limită de primire a solicitărilor din partea persoanelor din municipiul Târgu-Jiu ce au venituri sub 400 de lei pe membru de familie pentru depunerea solicitărilor în vederea acordării tichetelor sociale pentru Paşte.

Primăria Municipiului Târgu-Jiu anunţă faptul că, până pe data de 15 martie, se primesc, la Direcţia Publică de Protecţie Socială (DPPS), cererile pentru acordarea tichetelor sociale cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Distribuirea acestora se va face în perioada 26-30 martie 2018. Beneficiază de tichete sociale familiile sau persoanele singure care îndeplinesc următoarele condiţii: venitul net lunar pe membru de familie nu depăşeşte 400 de lei; nu au în proprietate o altă locuinţă în afara celei de domiciliu; nu deţin terenuri intravilane cu suprafaţă totală mai mare de 1.000 m2; nu deţin autoturism cu o vechime mai mică de 10 ani. Valoarea nominală a unui tichet social este de 40 de lei.
„Până miercuri dimineaţă, la sediul DPPS Târgu Jiu au fost primite 26 de cereri de la persoanele care îndeplinesc criteriile stabilite legal pentru obţinerea de tichete sociale în cuantum de 40 de lei per tichet, destinate Sărbătorilor Pascale din acest an. În continuare primim cereri până săptămâna viitoare, mai precis până pe data de 15 martie”, a declarat Anamaria Ianc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
De asemenea, pe lângă tichetele ce vor fi acordate, 50 de familii cu situaţii materiale precare din municipiul Târgu-Jiu, vor primi înaintea Paştelui, din partea autorităţilor, şi pachete cu alimente tradiţionale, fiecare pachet urmând a avea o valoare de 200 de lei cu TVA. “Sumele prevăzute şi aprobate prin HCL nr. 60/12.02.2018 privind aprobarea bugetului, a programului de investiţii publice pe grupe de investiţii şi surse de finanţare şi a programului acţiunilor edilitar-gospodăreşti pe anul 2018, necesare pentru susţinerea acestor acţiuni sunt 130.000 de lei pentru tichete sociale şi 20.000 de lei pentru pachetele cu alimente tradiţionale, în acest mod putând fi acordate un număr de 3.250 de tichete sociale cu valoare nominală de 40 de lei/tichet, respectiv 100 de pachete cu alimente tradiţionale cu o valoare de până la 200 de lei/pachet, preţ cu TVA”, se arată în referatul întocmit de conducerea Direcţiei Publice de Protecţie Socială Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here