31 octombrie, termen pentru depunerea cererilor de decontare a motorinei

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, până la data de 31 octombrie 2017 inclusiv, se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei iulie – septembrie (trimestrul III al anului 2017). Beneficiarii gorjeni pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare pentru anul 2017 depun la APIA Gorj cererile de solicitare a ajutorului de stat însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în perioada iulie-septembrie, precum şi copia facturilor fiscale de cumpărare a motorinei emise de vânzător pe numele solicitanţilor, şi alte documente specifice.
Acest ajutor de stat valabil pe perioada 2017 – 2020, se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre rata accizei standard, şi rata accizei reduse. Valoarea accizei pentru anul 2017 este de 1,4185 lei/litru.
Cererile de plată pot fi depuse de administrator, reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisă de către administratorul ori reprezentantul legal şi este însoţită de copia actului de identitate al persoanei împuternicite.
APIA mai informează că, în perioada 11 – 16 octombrie, s-a efectuat plata ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură aferentă trimestrului II 2017.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here