Handbal – “Triunghiular” util și câștigat, pentru Energia Pandurii Lignitul

3381

Secția de handbal a clubului Energia a organizat la finele săptămânii trecute trei jocuri de verificare în cadrul unui triunghiular derulat în Polivalenta locală. Alături de formația antrenată de Liviu Andrieș și Adrian Gorun s-au regăsit la start și ocupantele pozițiilor a doua și a opta ale clasamentului Ligii Naționale, Potaissa Turda și Politehnica Timișoara.

“Avem două meciuri de pregătire în cadrul unui triunghiular organizat în fața propriilor suporteri înaintea debutului partidelor oficiale din acest an. Venim după o perioadă încărcată pentru băieţi, în ultimele zile s-a văzut încărcătura din perioada de pregătire. În cele două meciuri, cu Politehnica și Potaissa Turda, vom încerca să ne descărcăm, vom pune accent tot pe capitolul acumulare fizică. Ne vor interesa şi rezultatele, dar e important să vedem unde ne aflăm în ceea ce privește nivelul de pregătire. Din fericire nu avem niciun accidentat, sper să continuăm la fel pentru că acest început de retur este foarte dificil şi important. Vom pune accent pe întărirea relațiilor dintre jucători, pe omogenizarea acțiunilor colective și, binențeles, pe rezultate, pentru că avem nevoie de un moral bun. Orice victorie te încarcă pozitiv. Punem accent pe pregătirea fizică, vom rula tot lotul. O să mizez, în special, pe cei trei jucători de la naţională. Mai sunt puține zile până la reluarea campionatului DSC_0010Ligii Naționale așa că, în cele două meciuri, ne vom testa capacitățile fizice și potențialul valoric”, declara antrenorul Energiei, Liviu Andrieș, înaintea derulării evenimentelor programate joi, vineri și sâmbătă în Sala Sporturilor din localitate. „În campionat o să avem trei meciuri într-o săptămână, extrem de grele, acasă cu Baia Mare, la Dinamo şi apoi acasă cu Bacăul. Sper să stabilim, de comun acord cu aceste echipe, să decalăm cu o zi meciurile. Aş vrea să jucăm pe 25 ianuarie cu Minaur, pe 29 la Dinamo şi duminică, acasă, cu Bacăul”, a mărturisit Andrieș care ar câștiga, în acest fel, încă o zi de revenire după efort și pregătire.
În cadrul turneului în trei organizat la Târgu-Jiu, Energia a câștigat la limită primul amical în compania Politehnicii Timișoara, scor 27-26, după ce la pauză tabela de marcaj consemna egalitatea, la 16. Jocul s-a derulat sub semnul echilibrului total, niciuna dintre formații nereușind, pe durata celor 60 de minute regulamentare, să avanseze față de adversară la mai mult de doi-trei pași. Soarta partidei a fost pasată alternativ, când într-o tabără când în cealaltă, finalul aparținând, totuși, gazdelor care au reușit să se mobilizeze și să gestioneze ultimul minut într-o manieră mult mai exactă în vederea adjudecării victoriei. Polivalenta gorjeană a găzduit vineri, de la ora 16.00, meciul Politehnicii Timișoara cu Potaissa Turda. Câștig de cauză au avut clujenii lui Horațiu Gal, scorul evoluând la fel de echilibrat. Ultimul fluier al arbitrilor, Adrian Eremia – Anton Drăgănescu, a găsit Turda la trei intervale în fața bănățenilor, scor 34-31 (la pauză, 17-15). Ultimul joc al triunghiularul a adus în fața Energiei echipa revelație a primei părți a campionatului, Potaissa Turda, aflată pe locul secund în Liga Națională, la egalitate de puncte cu ocupanta primului loc, H.C.M. Constanța. Energia Pandurii Târgu Jiu a reușit să se impună și în cel de-al doilea meci, disputat sâmbătă, de la ora 11.00. Elevii lui Andrieș s-au văzut depășiți la toate capitolele pe durata primului mitan, atunci când și-a făcut simțită prezența oboseala acumulată în această perioadă. Gorjenii au început meciul extrem de slab, primul gol fiind marcat abia în minutul 8 de Paul Giotoiu. Ultima decadă a primului act a fost dezastruoasă, Potaissa reușind să-și mărească avantajul de la 8-10 la 10-17, scor cu care cele două combatante au plecat la vestiare. Pauza nu a fost deloc una liniștită pentru târgujieni, intervenția președintelui secției de handbal, Andrei Maioreanu, aducând și schimbarea dorită. Atitudinea elevilor lui Andrieș a fost cu totul diferită în partea secundă, însă primele 10 minute au aparținut tot vizitatorilor care au menținut avansul consemnat la pauză, până la 14-21. În minutul 41 oaspeții au avut parte de două eliminări temporare, Dediu și Raul Marian, aceștia fiind urmați, la doar câteva secunde distanță de Flavius Câmpan.
Turdenii, cei rămași pe parchet, au încercat din răsputeri să suplinească lipsa de efectiv însă nu au reușit decât să dea apă la moară elevilor lui Andrieș care au recuperat gol după gol și care, timp de 15 minute, au punctat de 11 ori primind în schimb doar o singură replică. Târgujienii păreau a se fi desprins în învingători, la 27-22, însă oaspeții au mai apăsat, pentru ultima dată, pedala de accelerație, și au revenit la două intervale în spatele Energiei. În ultimele 120 de secunde ale confruntării, atât Turda cât și Energia au punctat în câte două rânduri, așa că soarta meciului a fost pecetluită. Acatrinei și Mledenciu au fost principalii marcatori ai trupei lui Andrieș, cu câte 7 reușite, același număr de goluri fiind înregistrat și lui Claudiu Dediu, de la Potaissa Turda.

Energia Pandurii Lignitul Târgu-Jiu – Poli Timișoara 27-26 (16-16)
Energia: Jusbasik, Antonaru, Șelaru – Bogdan Mănescu, Păiuș (1), Popescu, Apolzan (4), Asoltanei (2), Dragnea, Liberț, Enache (2), Dinescu, Giotoiu (3), Mazilu, Roman (5), Acatrinei (7), Mledenciu (1). Antrenori:Liviu Andrieș și Adrian Gorun.
Poli: Vasiliu, Stănescu, Vâlceanu – Mrakic (3), Timofte (5) Lela (5), Daninfeld (3), Ursu (1), Szenteteri, Arseni, Ungureanu, Petkovic (6), Kaftin (1), Santeiu (2), Halcă. Antrenor: Dan Dumitru.
Arbitri: Marian Ghiță și Anton Drăgănescu, ambii din Târgu-Jiu.

Energia Pandurii Lignitul Târgu-Jiu – Potaissa Turda 29-27 (10-17)
Energia: Jusbasik, Antonaru, Șelaru – Bogdan Mănescu, Păiuș (2), Popescu, Apolzan (2), Asoltanei (2), Dragnea (2), Liberț (4), Enache, Dinescu (1), Giotoiu (1), Mazilu, Roman (1), Acatrinei (7), Mledenciu (7). Antrenori: Liviu Andrieș și Adrian Gorun.
Potaissa: Szopca, Coman – Lazăr (4), Bursuc, Raul Marian (3), Dediu (7), Ionuț Ștef (3), Câmpan (4), Alisie, Laslo (2), Pavel (1), Adomnicăi (2), Savic (1), Rogoz, Thalmaier, Țigănașu. Antrenori: Horațiu Gal și Ovidiu Gal.
Arbitri: Andrei Didoaica și Florin Stănculeasa, ambii din Târgu-Jiu.
Costel Radu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here