Zeci de persoane cu handicap trec pragul Centrului Christian

2493

Centrul de Zi Christian funcţionează pe strada Mioriţei din municipiul Târgu-Jiu şi vine în sprijinul persoanelor cu handicap. Nouă angajaţi se ocupă de beneficiari, oferindu-le îndrumare şi sprijin în derularea activităţilor din centru. Conducerea Primăriei Municipiului Târgu-Jiu spune că la nivelul ţării există puţine locaţii de acest gen.

Picture122Centrul de Zi Christian a fost ridicat pe locaţia unei foste centrale de cartier şi oferă posibilitatea persoanelor cu handicap să desfăşoare o serie de activităţi adaptate nevoilor lor. Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu se mândreşte cu acest proiect şi spune că sunt puţine astfel de centre în ţară. „Centrul social Christian este construit pentru persoane tinere şi adulte cu handicap; este foarte solicitat. Este un centru cu foarte multe activităţi pentru această categorie de persoane. Consider că tot ceea ce se face rezolvă o problemă foarte importantă pentru ei. Prin prezenţa la acţiunile şi activităţile centrului, au posibilitatea de a fi prezenţi la foarte multe acţiuni şi activităţi. Sunt puţine oraşe în România care au un asemenea centru social”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu.

Picture111Peste 40 de beneficiari vin la Centrul Christian
Zi de zi, la Centrul Christian vin câteva zeci de persoane. De acestea se ocupă 9 angajaţi, având diverse pregătiri profesionale: asistenţi sociali, psihologi, pedagog, informatician, personal administrativ şi contabilitate. Activităţile desfăşurate aici sunt multiple şi se adaptează nevoilor beneficiarilor. „În cadrul Centrului Christian ne vin, zilnic, peste 40 de persoane şi participă la diverse activităţi; în momentul de faţă sunt peste 30 şi ceva de persoane şi ne bucurăm că îşi găsesc în acest centru o resursă pentru ei ca indivizi, pentru problemele lor sociale, educaţionale şi inclusiv pentru partea economică. Încercăm să îi motivăm şi pentru a urma cursurile universitare, cursurile şcolare, în cazul în care unii dintre ei le-au întrerupt. Totodată îi motivăm să meargă şi să pună un C.V., o scrisoare motivaţională şi aşa mai departe”, a precizat Daniel Andrei, şeful Centrului Christian. Daniel Andrei a mai spus că obiectivul centrului „este de a-i scoate din mediul de izolare în care se află foarte mulţi dintre ei şi de a fi un mediu propice pentru a se integra în comunitate, pentru a-şi face relaţii interpersonale şi a acorda un suport pentru fiecare dintre ei”.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here