Ca la noi, la nimeni – Elena Ceauşescu, geloasă pe Udrea

417

Din grupul de Elene prime Doamne ale ţării, majoritatea nefaste pentru România, exceptând-o pe nefericita Doamnă Elena Cuza – un monument de cumsecădenie, care-a crescut şi cei doi copii ai soţului cu amanta Maria Obrenovici -, de tristă amintire rămân Elena Lupescu, concubina Regelui Carol al II-lea, Elena Ceauşescu şi contemporana noastră Elena Udrea. Susţinerea făţişă a partiduleţului Mişcarea (Anti)Populară, de 6,3% din partea ilegalului preşedinte Traian Băsescu, în contra prevederilor Consituţiei, nu mai surprinde pe nimeni. Doar s-a afişat cu apropiaţi din  fostul PDL şi a creat Fundaţia Mişcarea Populară, apoi l-a susţinut la alegerile prezidenţiale pe ofiţerul acoperit Cristian Diaconescu – subalternul lui şi acoperit, dar şi descoperit la Palatul Cotroceni -, ca mai nou să se-ntoarcă la mai vechea lui dragoste – Elena Udrea. Una ce-a intrat şi-n dizgraţia Elenei Băsescu – EBA -, deci şi a familiei.
Vom trece peste umorile şi josniciile lui Theodor Baconschi, ce vorbea despre o târfă ce a ajuns să dea lecţii poporului român. O şti el ce vorbeşte, dar ar trebui să clarifice cum de s-a votat pe rupte în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale la sediul Ambasadei României la Paris în decembrie 2009, cu un vot la fiecare 3 (trei!) secunde. Nesimţitul s-a văzut fără coledezi, vorba lui Nenea Iancu, şi are impresia că vorbind vulgar la adresa Elenei Udrea s-ar putea lipi şi el, acolo, de vreun partid.
Mai picant s-a dovedit europarlamentarul Cristian Preda, vicepreşedinte al PMP, care, văzându-se cu sacii-n căruţă, n-a participat la întâlnirea liderilor PMP cu Traian Băsescu. Şi totuşi, cu un minim bun simţ a scris ceva pe blog sau pe Facebook, nu are importanţă, despre acel „delirum tremens” de la Palatul Cotroceni, imediat după ce primise pe e-mail un text de la Departamentul de Comunicare al PMP. Omul recunoaşte că „Eu, soldat credincios, copiez aici primele două fraze, respectând cu sfinţenie ortografia şi fără a face vreun comentariu: <<A fost o întâlnire la nivel înalt între doi preşedinţi ai României, între actualul Preşedinte al României şi viitorul Preşedinte al României. A fost aproape un moment istoric, am văzut mai natural ca niciodată o predare de ştafetă>>. Am văzut numai reacţii negative la cuvântul privind susţinerea preşedintelui Traian Băsescu pentru Elena Udrea”.
Totuşi, avem de-a face cu o culme a tupeului, dar şi a nesimţirii. Săraca Elena Ceauşescu se răsuceşte în mormânt. Şi ea spera să-i ia locul soţului său, Nicolae Ceauşescu, dar n-a avut parte. După cum se vede, neocomunismul Regimului Băsescu i-a luat-o înainte comunismului. Hai, să zicem că pe presupusul liberal Klaus Werner Johannis îl vor da la o parte prin cele două procese pe rol privind integritatea, avute de el la ANI. Dar cu ceilalţi doi candidaţi cu şanse de a intra în turul doi: Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu ce vor face?
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here