600 euro pentru dotarea laboratorului de chimie al Colegiului „Gheorghe Tătărescu” Rovinari

586

Trei eleve de la Colegiul „Gheorghe Tătărescu” din Rovinari au adus unităţii de învăţământ, în urma participării la un concurs naţional, un premiu în valoare de 600 euro. Banii vor fi folosiţi pentru dotarea laboratorului de chimie al liceului.

Maria Alexandra Croitoru, Maria Elena Verdeşi şi Andreea Raluca Dumitraşcu sunt membre ale echipei „Rovinari – azi şi mâine” ce, alături de alte patru grupe din ţară, au ajuns în finala concursului „Eroii Viitorului”, organizat de BASF în parteneriat cu Societatea de Chimie din România și Bucharest Science Festival. Săptămâna trecută, cele trei eleve, însoţite de prof. Oana Stamatoiu, coordonatorul echipei, au mers la Universitatea Politehnică Bucureşti pentru a-şi prezenta proiectul în faţa unui juriu de specialitate. „Fetele au prezentat proiectul şi au răspuns la întrebările membrilor juriului. Au fost foarte încântate. Acum spun că vor să dea la Facultatea de Chimie. Totul a fost foarte bine organizat. Ne-a fost asigurată cazare, masă, chiar şi transport. Concursul s-a desfăşurat la un nivel înalt. A fost o experienţă din care am învăţat multe şi pe care o vom repeta şi în viitor dacă se va mai organiza acest concurs”, a declarat prof. Oana Stamatoiu.

eroii viitorului (1)Premiul III pentru echipa din Rovinari
Echipa Colegiului „Gheorghe Tătărescu” s-a clasat pe locul al treilea, ceea ce înseamnă că fiecare membru al echipei a primit câte o cameră foto, iar unitatea de învăţământ pe care au reprezentat-o un voucher în valoare de 600 euro pentru dotarea laboratorului de chimie.

Singurul concurs de cercetare ştiinţifică în domeniul chimiei din România
Concursul „Eroii Viitorului” s-a desfășurat în toate țările Europei Centrale și de Est în care BASF este prezentă, printre care și România. Obiectivul concursului a fost să aducă elevii de liceu mai aproape de științe, precum chimia și fizica, și să atragă atenția tinerei generații asupra rolului pe care acestea le joacă în viața de zi cu zi, pentru o dezvoltare sustenabilă. Concursul s-a desfășurat sub umbrelă chemgeneration.com, o platformă online lansată în urmă cu patru ani, care își propune să le arate tinerilor partea atractivă a chimiei și a altor științe. Din România în competiţie s-au înscris echipe din peste 40 de licee din 20 de judeţe, echipe ce au realizat o cercetare științifică și au dezvoltat o soluție inovatoare și sustenabilă pentru problemele pe care le-au identificat în comunităţile din care fac parte.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here