Să-l ajutăm pe Moş Nicolae!

473

Legenda lui Moș Nicolae ne-a animat  serile de iarnă din copilărie, când lipsiți de internet, tabletă, teleoane mobile, etc ascultam atenți  povești despre datini și obiceiuri. Așa am aflat despre primul moș cu tolba plină, ce vine la copiii cuminți și care îi pedepsește cu o nuielușă pe cei care au fost leneși și neascultători.
De-a lungul secolelor au apărut poveşti şi legende despre viaţa şi binefacerile Sfântului Nicolae şi îi sunt atribuite nu mai puţin de 21 de miracole. Izvorâtă dintr-o faptă reală, petrecută cu mult timp în urmă, legenda lui Moș Nicolae DSC05536este și astăzi respectată, nu numai în familie dar și în marea familie formată de elevii claselor a 10 D 10F,11B,12A,12C și 12 F din cadrul Liceului Energetic din Tg-Jiu. Îndrumați de cadrele didactice Iordache Elena, Pasăre Eugenia, Butoarcă Antoaneta, Fometescu Olivia,  Popescu Anca,  Băloi Liliana și Vijulan Elena elevii au desfășurat mai multe activități prin care au fost colectate    hăinuțe, jucării, produse alimentare, fructe și dulciuri destinate celor cu posibilități materiale precare. De acțiunile copiilor au beneficiat trei elevi ai liceului împreună cu familiile acestora, dar și copii dintr-un centru de servicii sociale.
DSC05537Moș Nicolae nu este foarte bogat și nici spectaculos precum Moș Crăciun, dar are grijă ca micuții de la centrul de zi și Centrul Maternal din cadrul C.S.A.P.R. Tg-Jiu să cunoască puțin din bucuria sărbătorilor de iarnă, grație DSC05543activităților desfășurate în cadrul acțiunilor SNAC.
Copii au cântat, au recitat poezii, iar la final au invitat la joc elevii Liceului Energetic prezenți după care au fost înmânate darurile aduse.
Profesor Olivia Fometescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here