80 de copii din Târgu-Jiu se alimentează de la Cantina de Ajutor Social

742

Deoarece nu au un loc de muncă, obţin lunar venituri scăzute sau provin din familii dezorganizate, peste o sută de persoane din municipiul Târgu-Jiu apelează la Cantina de Ajutor Social din cadrul Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu.

Mai mult de o sută de persoane cu o situaţie financiară precară din municipiul Târgu-Jiu mănâncă, zilnic, la Cantina de Ajutor Social, numărul acestora fiind unul mai crescut pe perioada sezonului de iarnă datorită frigului şi cheltuielilor majorate la întreţinere. Potrivit Laviniei Petriţa, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, majoritatea persoanelor care îşi asigură hrana zilnică de la Cantina de Ajutor Social sunt copii cu vârsta sub 18 ani, ei beneficiind de serviciul de hrană permanent, spre deosebire de adulţi care pot mânca la cantină maxim 90 de zile într-un an. Alocaţia de hrană pentru o zi, per beneficiar, este de 12 lei.
“În prezent, la noi, sunt 104 persoane care iau masa la Cantina de Ajutor Social. 80 dintre acestea sunt copii. La noi pot mânca şi tinerii până în 25 de ani, dar numai dacă sunt înscrişi la o formă de învăţământ de stat. Cei care mănâncă la cantină primesc două mese calde pe zi, prânz şi cină, iar sâmbăta şi duminica au hrană rece: un lactat, mezeluri, conservă şi pâine. Mâncarea pentru week-end se ridică în ziua de vineri. Majoritatea preferă să ia mâncarea acasă şi să o consume acolo, puţini sunt cei care efectiv iau masa în incinta cantinei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu.
Cantina de Ajutor Social de la Târgu-Jiu funcţionează din anul 1957 şi, de-a lungul anilor, numărul asistaţilor a cunoscut fluctuaţii. Reprezentanţii DPPS Târgu-Jiu spun că meniul fiecărei săptămâni este unul variat şi asupra întocmirii lui se ţine cont de părerile asistaţilor sociali. În urma unei hotărâri luate de Consiliul Local Târgu-Jiu la începutul anului trecut, beneficiarii Cantinei de Ajutor Social sunt obligaţi să presteze muncă în folosul comunităţii în schimbul meselor zilnice oferite în cadrul respectivei unităţi.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here