Peste 30 de participanţi, la Rando Carpaţi

696

Clubul Montan White Wolf Baia de Fier a organizat, în colaborare cu Direcţia Judeţeana pentru Sport şi Tineret Gorj, o nouă ediţie a competiţiei Rando Carpaţi. În acest an, 35 de persoane au participat la probele concursului. Co-organizatori au fost Federaţia Română de Orientare – Bucureşti,  Federaţia Română Sportul Pentru Toţi – Bucureşti şi Asociaţia Judeţeană Sportul Pentru Toţi – Târgu Jiu.

La sfârşitul săptămânii trecute, mai exact în data de 13 iunie, în Baia de Fier şi rando carpati (3)Polovragi s-a desfăşurat competiţia Rando Carpaţi.
Prin organizarea Rando Carpaţi s-a urmărit dezvoltarea spiritului de solidaritate şi fairplay, participând echipe formate din două persoane care se ajută reciproc pentru a parcurge întregul program. De asemenea, un alt obiectiv a fost dezvoltarea abilităţilor de orientare: pe tot parcursul traseului, competitorii trebuind să ştie cu exactitate care este poziţia lor pe hartă şi pe teren, dar şi dezvoltarea perspicacităţii: la categoria Open rando carpatiechipele susţinând o probă teoretică, unde au răspuns la o serie de întrebări despre zonă.

14 echipe în concurs
La cea de-a IV-a ediţie a Rando Carpaţi au participat 35 de persoane, din care 28 externi, formând, astfel, 14 echipe. Programul competiţiei a fost următorul: vineri, 12 iunie 2015, între orele 12.00 – 20.00 sosirea participanţilor, iar de la 20.00 la 21.00 – şedinţa tehnică. Sâmbătă, 13 iunie 2015, între 07.00 şi 08.15 se face înscrierea în concurs, iar în intervalul 08.15 – 08.30 – şedinţă tehnică; la ora 08.30 s-a dat startul pentru: proba Orientare Sportivă categoria Elite şi proba de Teorie Zonă categoria Open; la 09.00 – startul probelor Orientare Sportivă categoria Open şi Raid Montan – categoria Elite, iar la 10.00 a început proba Raid Montan – categoria Open. Festivitatea clasamentde premiere a avut loc în aceeaşi zi, începând cu ora clasament119.00.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here