A cerut ajutor pe rețelele de socializare, după ce fiica i-a spus că a jucat ”Balena Albastră”

Mama unei eleve de la Colegiul Tehnic ”Henri Coandă” din Târgu-Jiu a cerut ajutor pe Facebook, după ce a descoperit că fiica sa avea răni pe brațe. Minora i-a spus că ar fi respectat una din cerințele jocului mortal ”Balena Albastră”, de supărare că nu ar fi fost lăsată să-și petreacă timpul liber așa cum ar fi dorit. ”Ajutor! Am o fată de 16 ani, a intrat în jocul Balena Albastră, ce pot face să îmi scap fata de moarte? Poliția zice că nu are ce să facă, ce e de făcut? Am găsit fata crestată pe mână în forma balenei, cu 14 tăieturi, ce să fac să îmi salvez copilul? Îndrumați-mă!”, a postat mama adolescentei de 16 ani, pe rețelele de socializare. Minora ar fi declarat că s-a zgâriat cu un ac, după ce a urmărit pe internet un videoclip despre jocul mortal.
Reprezentanții IPJ Gorj susțin însă că s-ar fi autosesizat după mesajul postat de mama acesteia. ”Ne-am autosesizat. Atât mama, cât și fiica au fost consiliate de psihologul IPJ Gorj și s-au luat măsuri pentru ca fetița să fie introdusă într-un program de consiliere psihologică, la școală”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Directorul adjunct al Colegiului Tehnic ”Henri Coandă”, Cristina Tauru, a anunțat că vor efectua verificări în acest caz, după vacanță. Jocul ”Balena Albastră” presupune îndeplinirea a 50 de cerinţe, ultima fiind sinuciderea.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here