A crescut numărul micuților gorjeni imunizați împotriva rujeolei

În județul Gorj, luna trecută, numărul copiilor vaccinați împotriva rujeolei a crescut cu 400 în comparație cu luna iulie. Dr. Boeriu Marius Constantin, directorul DSP Gorj, spune că reprezentanții DSP au mers în zonele din județ unde rata de vaccinare este mai mică să le vorbească oamenilor despre importanța vaccinării, astfel a crescut procentul copiilor imunizați.

 

În plină epidemie de rujeolă, conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj confirmă faptul că, la nivelul județului nostru, mobilizarea în lupta împotriva extinderii epidemiei de rujeolă a fost una exemplară. „În august, 1.215 copii au fost vaccinați cu serul ROR. În comparație cu luna precedentă au fost vaccinați cu 400 de copii mai mult, mai exact în luna iulie în Gorj au fost imunizați 838 de copii. Colegii mei au mers în zonele în care rata de vaccinare este mai scăzută, au discutat cu părinții, cu medicii de familie, au colaborat cu asistenții comunitari și astfel am reușit să creștem rata de vaccinare și să conștientizăm populația asupra beneficiilor vaccinării. Nu am avut refuzuri la vaccinare în ultimul timp“, susține directorul DSP Gorj. Nu a fost înregistrat niciun deces cauzat de rujeolă, la nivelul județului nostru.

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar) boala este mortală, informează INSP. Vaccinul împotriva rujeolei protejează copiii împotriva acestei boli. În România, 9 din 10 părinți își vaccinează copiii, se mai arată pe site-ul Institutului de Sănătate Publică.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here