Acte caritabile, de sărbători, în comuna Scoarța

Administrația publică locală din comuna Scoarța întâmpină cum se cuvine sărbătorile de iarnă. Colindătorii au trecut pragul Primăriei, însă edilul Ion Stamatoiu și-a propus să aducă magia Crăciunului și în casele localnicilor greu încercați de soartă.

În zilele premergătoare Sărbătorii Nașterii Domnului, cu toții ar trebui să fim mai buni, mai iubitori și mai atenți cu semenii noștri, mai ales cu cei aflați la nevoie. Pornind de la acest deziderat, conducerea Primăriei Scoarța a demarat o serie de proiecte de suflet, dar nu din bani publici. “Mai facem și acte caritabile, acum, în prag de sărbători. Punem mână de la mână și încercăm să aducem bucurie și în casele celor nevoiași. Eu am dus ieri un televizor unei familii din Bobu, iar o familie cu posibilități limitate, din Budieni, va primi un pachet cu carne, dulciuri și alte produse de la o altă familie care are “rădăcini” acolo și a apelat la mine pentru a face un mic cadou de sărbători”, a menționat Ion Stamatoiu, primarul comunei Scoarța.

Eforturi pentru a aduce lumină în casa unei femei invalide
La inițiativa unui fiu al comunei Scoarța, devenit între timp secretar al primăriei din localitate, s-au făcut demersuri în vederea branșării unei locuințe la sistemul de furnizare a energiei electrice. “Este o familie greu încercată de soartă. Femeia este invalidă, iar soțul nu are un loc de muncă. Sunt în vârstă și nu au copii; practic, nu are cine să îi ajute, motiv pentru care ne-am mobilizat noi. Punem mână de la mână și îi branșăm la curent; secretarul deja a vorbit la o companie furnizoare de electricitate, urmând ca în ianuarie să finalizăm acest proiect de suflet al nostru”, a mărturisit edilul Stamatoiu.

Spiritul sărbătorilor de iarnă a fost adus în Primăria Scoarța de către colindători, elevii și preșcolarii din comună colindându-i pe funcționari, iar Moș Crăciun răsplătindu-i pe cei mici cu daruri dulci.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here