Actualitate

17 mai, primul termen la CA Craiova în procesul dintre CL Bîlteni și Prefectura Gorj

 | 24 aprilie 2017, 00:10 | 0 comentarii | 

Magistrații Curții de Apel Craiova vor începe de luna viitoare judecarea recursului intentat de Consiliul Local Bîlteni împotriva Prefecturii Gorj, în procesul deschis pentru returnarea unor foloase încasate necuvenit în primăvara anului trecut de către mai mulți salariați din administrația locală de la Bîlteni.

Semnatura eletronica CertDigital

O primă hotărâre emisă de Tribunalul Gorj în favoarea Instituţiei Prefectului, care a decretat ca fiind ilegale sporurile atribuite de Consiliul Local Bîlteni în primăvara lui 2016 pentru câţiva zeci de angajaţi, a fost dată chiar în noiembrie anul trecut, la cea de-a treia înfăţişare în procesul dintre Prefectura Gorj şi CL Bîlteni. Instituţia Prefectului – Judeţul Gorj a atacat în instanţă o hotărâre de Consiliu Local emisă de consilierii comunei Bîlteni prin care cu ocazia Sărbătorilor Pascale din 2016 s-au acordat prime salariaţilor Primăriei Bîlteni. Dosarul de anulare a actului administrativ în Contencios-Administrativ a fost pus pe rolul Tribunalului Gorj la data de 2 iunie 2016.
Acum, magistraţii Curţii de Apel Craiova vor fi cei care se vor ocupa de judecarea recursului intentat de CL Bîlteni. Un prim termen de judecare a recursului a fost stabilit de către judecătorii din Bănie chiar pentru luna viitoare, mai precis pentru data de 17 mai, de la ora 09.00.
După ce hotărârea judecătorească va deveni una definitivă şi irevocabilă, cei 25 de angajaţi ai Primăriei Bîlteni vor trebui să dea înapoi suma totală de 37.500 de lei, iar alţi 13 salariaţi ai fostului Serviciu de Gospodărie Comunală trebuie să înapoieze câte 1.000 de lei fiecare. Consiliul Local Bîlteni a depus recursul la Curtea de Apel Craiova împotriva primei decizii date de magistrații Tribunalului Gorj, la sfârşitul lunii ianuarie anul curent.
Izabella Molnar

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL