Actualitate

Acreditarea Spitalului Cărbuneşti, în stand-by! Managerul Târziu, ameninţat cu judecata de firma de consultanţă din Piteşti

 | 23 iunie 2015, 00:30 | 1 coment | 

Constantin Târziu este ameninţat că va fi târât în faţa instanţei de judecată de către SC Lucas Consulting Partner Services SRL din Piteşti, firmă aflată sub contract cu Spitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti, pe motiv că managerul a dezinformat opinia publică anunţând că unitatea medicală nu va mai lucra cu această societate, pentru documentaţia necesară acreditării. Reprezentanţii firmei piteştene susţin că au făcut deja o parte din demersurile necesare în vederea acreditării CoNAS necesară unităţii medicale gorjene, fără să fie plătiţi, şi asta la cererea managerului Târziu, care a anunţat însă recent că va renunţa la serviciile societăţii de consultanţă, pe motiv că nu are bani pentru obţinerea acreditării. Evident că şeful unităţii medicale dă vina pe Primăria Cărbuneşti care transmite, însă, printr-o adresă că va oferi sumele necesare spitalului la o viitoare rectificare bugetară. Situaţia fără precedent pune firma din Piteşti în postura de a acţiona managerul în judecată, cerând daune interese şi morale, societatea considerându-se prejudiciată financiar şi moral.

Semnatura eletronica CertDigital

Alin DumitruSocietatea de consultanţă din Piteşti, care deţine un portofoliu impresionant de clienţi din sistemul medical naţional, a încheiat cu Spitalul Cărbuneşti un contract de prestări servicii, asta în mai 2015, firma trebuind să sprijine unitatea medicală în vederea obţinerii acreditării CoNAS. La nici măcar o lună după încheierea contractului nr. 3856 din 11.05.2015, respectiv nr.3065 din 14.05.2015, managerul Târziu anunţă, printr-o adresă, firma de consultanţă, că nu mai are bani pentru derularea contractului, care oricum nu impusese până atunci niciun fel de cheltuieli materiale. În acelaşi timp, şeful unităţii medicale declara presei că are contract cu această firmă de consultanţă şi că spitalul este programat în vederea acreditării în luna august 2015.

Solicitarea documentelor firmei de consultanta catre spitalFirma percutează şi-l ameninţă pe manager cu judecata
Declaraţiile lui Târziu nu convin firmei piteştene care critică, prin intermediul unui comunicat, “modul incorect prin care Târziu a indus în eroare opinia publică”.
“Domnul manager ne-a adus grave prejudicii morale şi financiare, încălcând clauzele contractuale din prezentul contract”, spune şi Alin Dumitru, directorul general al SC Lucas Consulting Partner Services SRL din Piteşti.
“Declaraţiile contradictorii ale programării spitalului în vederea acreditării de către CoNAS (care ar fi trebuit să se facă în trimestrul II din 2016), informarea superficială a opiniei publice, deoarece managerul spune în declaraţia făcută presei că programarea pentru acreditare este în august 2015) şi modul incorect prin care a abuzat de încrederea, serviciile şi disponibilitatea firmei noastre, sunt motive suficiente prin care d-nul manager al Spitalului Tg. Cărbuneşti va fi dat în judecată de către Lucas Consulting Partner Services SRL, pentru daune interese şi daune morale”, se mai arată în acelaşi document.

solicitare de reziliere a contractuluiTârziu şi reaua-credinţă
Pentru a-şi demonstra corectitudinea şi intenţiile de a colabora şi a derula în bune condiţii contractul prezentat mai sus, firma pune la dispoziţia opiniei publice corespondenţa purtată cu Spitalul Târgu-Cărbuneşti cu societatea din Piteşti. “Acestea demonstrează reaua credinţă şi delăsarea managerului spitalului în întârzierea voită a derularii acestui contract, dar şi dezinteresul pentru un act de o importanţă vitală cum este acreditarea spitalului, fără de care, prin desfiinţarea lui ca unitate medicală, oamenii pot ajunge fără un loc de muncă, iar cetăţenii din Târgu-Cărbuneşti nu vor mai avea acces la serviciile medicale obligatorii”, mai spun cei de la Lucas Consulting Partner Services SRL.

raspuns primarie carbunestiCert este că Târziu este bănuit că vrea să încheie un contract similar cu o altă firmă apropiată de pe urma căreia să aibă şi beneficii proprii ştiut fiind că în unitatea medicală se derulează anumite afaceri de familie care beneficiază de girul managerului.
Anamaria Stoica

Loading...
Articole asemanatoare1 comentariu in “Acreditarea Spitalului Cărbuneşti, în stand-by! Managerul Târziu, ameninţat cu judecata de firma de consultanţă din Piteşti

 1. Adevar sau provocare?
  Procesul de acreditare CONAS al unei unitati medicale spitalicesti de stat sau private este cu adevarat o provocare pentru managementul medical si administrativ al unei organizatii vizate de evaluatori. Modificarile legislative sau metodologice de evaluare conform standardelor CONAS si suita de liste si indicatori de performanta pot deveni cu adevarat ecuatii cu prea multe necunoscute pentru o echipa manageriala sau comisie care are, in fapt, alte sarcini curente sau statutare.
  Proiectul este in general dus intr-un termen relativ lung (6-12 luni) pana la 50-75% din documentare si implementare de echipa proprie, de nucleul de calitate sau comisia desemnata, insa, de cele mai multe ori, devine imperios necesar un sprijin extern specializat, o echipa multidisciplinara care actioneaza coordonat si eficient, dar mai ales ofera garantii, termenele in general fiind scurte si presante.

  Consultantii ADVICE va ajuta sa depasiti toate obstacolele din momentul in care sunt cooptati alaturi de echipa de implementare a standardelor CONAS existente la nivelul unei unitati medicale programate la evaluare.
  Argumentele vin din experienta celor peste 15 ani de implementari in cele mai relevante domenii, cele peste 120 de proiecte implementate sau in curs, peste 15 spitale acreditate cu peste 90 puncte in ultimele 18 luni, istoricul relevant de certificari si audituri in domeniul calitatii serviciilor medicale si sisteme integrate de management.

  In unele cazuri, echipa ADVICE poate fi inclusiv o solutie de ultim moment, un al doilea ochi (uneori al treilea, chiar) aruncat peste documentatia pregatita in vederea evaluarii CONAS, un audit-diagnostic eficient realizat pe ultima suta de metri, o simulare in timp real a procesului ce urmeaza sa testeze capacitatea spitalului de a se conforma standardelor europene.

  Recomandarea noastra – asigurati-va ca aveti cu adevarat cea mai buna versiune de documentatie implementata, chiar si in ceasul al 12-lea.

  Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL