Actualitate

Aflați pe urmele unui dosar amplu de corupție/Procurorii DNA s-au instalat de luni în Primăria Padeș

 | 01 noiembrie 2016, 00:30 | 1 coment | 

Procurorii DNA verifică, în prezent, documente la Primăria Padeș într-un dosar mare de corupție, în care ar fi vorba despre o retrocedare de circa 100 de hectare de gol alpin, pe numele unui bucureștean, care ulterior a arendat toată suprafața unor foști și actuali funcționari din instituția publică gorjeană. Mai multe persoane, între care foști primari, viceprimari, consilieri locali, vor fi audiați în cursul zilei de astăzi, la postul de poliție din Padeș.

Semnatura eletronica CertDigital

Până în prezent nu se cunoaște ce calitate au cei care vor fi audiați, astăzi, fiind vorba despre peste 20 de persoane, ce urmează să dea explicații, marți, în acest dosar. De altfel, de luni dimineața, doi procurori s-au instalat în Primăria Padeș, unde verifică documente legate de această retrocedare cu iz penal, fiind luate la puricat actele primăriei din perioada 2010-2015.
Reamintim că, suprafața retrocedată cu 6 ani în urmă a fost arendată de respectivul bucureștean nepotului fostului primar Viorel Nicolescu, Claudiu Nicolescu. De asemenea, o altă parte din această retrocedare a fost arendată fiului fostului viceprimar de Padeș, Ion Băloi, în timp ce o altă suprafață a fost arendată fiicei fostului primar de Baia de Aramă, Paulescu, tânăra numindu-se Guran Codruța. Respectivii au primit mari sume de bani de la APIA în perioada în care au accesat fonduri pentru terenurile ce le-au primit în arendă.
Salariații primăriei erau extrem de tensionați, ieri, știind că în instituție lucrau cei doi reprezentanți ai DNA. În localitate se vorbește, cu teamă, de potențialele rețineri în acest dosar, care s-ar putea opera astăzi.
Anamaria Stoica

Loading...
Articole asemanatoare1 comentariu in “Aflați pe urmele unui dosar amplu de corupție/Procurorii DNA s-au instalat de luni în Primăria Padeș

  1. Dosarul cu primaria aninoasa de ce sta la sertar domnilor procurori…… este ordin de la centru sa fie inchis?…. asa se lauda primarele si cantonerul comunei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL