Actualitate

ANI a pierdut în fața Mariei Dumitrașcu

 | 22 noiembrie 2016, 00:10 | 1 coment | 

Fostul primar de la Berlești, Maria Dumitrașcu, a avut câștig de cauză în procesul de incompatibilitate pe care l-a purtat în ultimii doi ani prin instanțele de judecată cu inspectorii Agenției Naționale de Integritate. Ea a obținut un verdict favorabil la Înalta Curte de Casație și Justiție, care este definitiv, după ce contestația făcută la raportul celor de la ANI fusese admisă și la Curtea de Apel Craiova. Inspectorii au contestat verdictul magistraților din Bănie și, după aproape doi ani, instanța supremă a pronunțat verdictul.
“Respinge recursul declarat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentinţei nr. 362/2014 din 20 octombrie 2014, pronunţată de Curtea de Apel Craiova – Secţia contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă”, a decis Înalta Curte. Fosta primăriță a fost declarată incompatibilă în 2014, ANI comunicând la acea vreme că “s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 februarie 2012 – 08 octombrie 2013, întrucât a deținut, simultan, atât funcția de Primar al Comunei Berlești, cât și calitatea de reprezentant al unității administrativ – teritoriale Berlești în Adunarea Generală a Asociaților în cadrul S.C. JUPSAL SALUBRIS S.R.L.”. Între timp, Dumitrașcu a pierdut alegerile și nu mai este primar, dar sentința instanței îi este utilă întrucât a rămas în continuare consilier local, iar o eventuală confirmare a incompatibilității i-ar fi creat probleme pe acest mandat.
Gelu Ionescu

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoare1 comentariu in “ANI a pierdut în fața Mariei Dumitrașcu

  1. Felicitari doamnei primar! A vrut sa faca lucruri bune pentru comunitate, insa ca alti primari au transformat-o intr-o victima. Doar presa este de vina, ca mediatizeaza eronat !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL