Actualitate

Bannerele PMP de la Motru au fost date jos, afișele ALDE la Târgu-Jiu au rămas

 | 17 octombrie 2016, 00:10 | 0 comentarii | 

Amplasarea unor bannere și afișe de mari dimensiuni cu siglele partidelor, în orașele Motru și Târgu-Jiu, au încins spiritele, cetățenii taxând dur partidele pe motiv că ar fi luat prea repede startul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare. La Motru, deși bannerele nu promovau vreun candidat, au fost date ieri jos, în timp ce la Târgu-Jiu, afișele cu viitorul candidat Călin Popescu Tăriceanu au rămas.

Semnatura eletronica CertDigital

Cetățeni din Motru și Târgu-Jiu au reclamat la Gorjeanul că două partide politice își fac prea devreme publicitate electorală. Localnicii au cerut ca Autoritatea Electorală Permanentă să se sesizeze în acest caz, considerând că nu ar fi echitabil ca aceste partide să grăbească viitoarea campanie care va începe abia în noiembrie. “Vă rog să investigați afișarea ilegală a două bannere cu publicitate electorală marca PMP din zona Școlii Generale nr.1, precum și din zona Motovelo. Vedeți atașat imagini cu bannerele ilegale. Se pare că Autoritățile au închis ochii la aceste practici bolșevice de îndoctrinare marca PMP. În cazul în care nu vor fi îndepărtate conform legilor în vigoare vă rog să informați Autoritatea Electorală Permanentă, DNA și SRI despre această ilegalitate PENALĂ”, se transmite în unul dintre aceste mesaje transmise publicației. Aurel Slapciu, vicepreședintele PMP Motru, a replicat la cele de mai sus, considerând că în spatele sesizării s-ar afla persoane din anturajul PSD. “Bannerele s-au pus cu peste o lună în urmă, în baza unei cereri făcute de Constantin Mișcodan, din cadrul PMP Motru, la Primăria Motru. Acele bannere nu fac reclamă unui candidat, sunt doar cu sigla partidului, fapt care nu contravine legilor în vigoare. Cu toate acestea, am decis alături de președintele interimar al PMP Motru, Alexandru Glomnicu, să le dăm însă jos, lucru care s-a și întâmplat. Știu însă că în județ mai sunt partide care au afișat bannere ori afișe de mari dimensiuni care nu au făcut ca PMP”, a declarat, ieri, Aurel Slapciu.

14697094_569866493201429_881260536_oStrategie de imagine ALDE
Un mesaj similar a venit și din partea unui cetățean din Târgu-Jiu care reclama că în zona 9 Mai a orașului s-a pus un afiș cu Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, care transmite un mesaj electoral legat de creșterea pensiilor românilor. “Nu înțelegem disperarea ALDE de a ne bombarda de acum cu mesaje electorale. Au timp să facă asta de luna viitoare, până atunci să ne lase în pace”, a transmis și un târgujian.
Cel care a comentat despre afișele ALDE din municipiu a fost Eduard Lădaru, președintele ALDE Târgu-Jiu.
“Afișele nu aparțin ALDE Gorj, ci organizației centrale și fac parte dintr-o strategie de imagine a partidului, la nivel național. ALDE nu face nimic ilegal prin amplasarea acestor afișe, motiv pentru care nici nu intenționăm să le dăm jos”, a declarat președintele Lădaru.
De altfel, prin bannerele afișate în fiecare localitate din județ, ALDE a punctat astfel sediile organizațiilor locale de partid.
A.Stoica

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL