Actualitate

Boza, sub tirul întrebărilor lui Bunoaica

 | 20 iunie 2017, 00:10 | 0 comentarii | 

Directorul general al Complexului Energetic Oltenia a primit, recent, o adresă din partea Sindicatului Solidaritatea 2013 din cadrul Carierei Lupoaia, în care structura sindicală îi reproșa lui Sorin Boza nerezolvarea unor probleme acute din cadrul companiei, legate atât de sporuri, grilă de salarizare, cât și de lipsa unor materiale și măsuri împotriva unor șefi vinovați de un comportament neadecvat asupra salariaților. În urma adresei, Boza va avea o întâlnire, astăzi, cu liderul acestui sindicat Nicu Bunoaica.

Semnatura eletronica CertDigital

“Doresc să fac o trecere în revistă a problemelor ridicate de Sindicatul Solidaritatea 2013 care, din nefericire, nu au fost soluționate sau chiar mai rău, nu au primit niciun fel de răspuns. Dorim să credem că adresele trimise nu vor fi folosite doar ca probă în instanță, ca alternativă la nepăsarea cu care suntem tratați. În definitiv, dacă noi împreună nu putem găsi rezolvări acceptabile la problemele salariaților, nu ne va rămane decât calea instanței a problemelor care nu-și au rezolvare”, a transmis sindicatul din Motru, șefului Directoratului CEO.
De altfel, Bunoaica îi reproșează lui Boza lipsa elaborării, până în prezent, a unor grile de salarizare care să permită aplicarea principiului “la muncă egală, salarii egale”, diminuarea ecartului exagerat de mare dintre salariile simplilor angajați și salariile celor din executivul CEO, plata timpului petrecut în unitate, conform cerinței administrației, în afara celui de muncă de 8 ore, adică a timpului dintre Apel și începerea Programului de lucru și terminarea Programului de lucru și Contraapel.
Bunoaica este nemulțumit și de neacordarea sporului de tură pentru cei care lucrează inclusiv duminica și în sărbătorile legale, dar și la nerenuțarea la sporuri artificiale gen: fidelitate, confidențialitate, etc.

16 puncte
“Aprovizionarea și distribuirea echipamentelor de lucru și de protecție în timp util, în conformitate cu CCM și legislația în vigoare, atât cantitativ, cât și calitativ, aprovizionarea cu material și piese de schimb în cantitățile și calitățile cerute, înlocuirea actualului parc de deservire a transportului de la domiciliu la locul de muncă, cât și în incinta carierelor, asta mai ales că mijloace de transport au pus în câteva rânduri în pericol viețile salariaților, aplicarea principiului integrității în promovarea salariaților, acordarea șanselor de promovare a tinerilor, organizarea concursurilor de promovare în condiții absolut corecte, fără partipriuri și fără intimidări sau amenințări, reorganizarea Atelierului mecanic de la Cariera Lupoaia așa cum am descris în adresele anterioare, transparența în muncă a unor lideri sindicali care se consideră că au mari sindicate și care în afara imixtiunii în treburile administrației reușesc să paraziteze activitatea în subunitățile lor”, a mai completat Bunoaica în adresă care cuprinde 16 puncte.
Subdimensionarea ca număr de personal al echipelor care lucrează în producție, precum și ale celor de la intervenții, dar și existența unor probleme sociale greu de acceptat, sunt alte probleme ridicate de liderul sindical.

Vulpe, acuzat de abuz
“Deși au trecut multe zile peste cele în care trebuia să se stabilească dacă domnul șef de carieră Vulpe Viorel a comis un abuz în ceea ce mă privește, nu am primit niciun răspuns și din contră, face presiuni asupra membrilor de sindicat de la Sindicatul Solidaritatea 2013 de a părăsi sindicatul, ceea ce constituie infracțiune. Se pare că la CEO nu contează. Încă mai aștept concluziile comisiei”, a mai transmis Bunoaica, menționând că înțelege disfuncționalitățile existente în conducerea CEO, cauzate atât de factorul politic, cât și de cel legislativ, dar nu admite ascunderea factorilor de decizie în spatele acestor piedici.

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL