Actualitate

Campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere, stopată şi la Gorj

 | 10 ianuarie 2012, 13:41 | 0 comentarii | 

vaccin antigripal (1)Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a fost informată de către Ministerul Sănătăţii cu privire la sistarea campaniei de imunizare împotriva gripei sezoniere, pe o perioadă de şapte-zece zile. Până în prezent, la nivelul judeţului nostru au fost imunizate 8.000 de persoane.

Semnatura eletronica CertDigital

Campania de imunizare împotriva gripei de sezon 2011-2012 a debutat, în judeţul nostru, la începutul lunii noiembrie. De atunci şi până în prezent, aproximativ opt mii de gorjeni au cerut să fie imunizaţi. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, ca în fiecare an, şi de această dată au avut prioritate la vaccinare persoanele de peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli renale, diabet zaharat, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, personalul medico-sanitar.

Campanie suspendată

Ministerul Sănătăţii a dispus suspendarea campaniei de vaccinare împotriva gripei de sezon. Măsura se aplică şi în judeţul nostru. „Am primit de la minister o adresă prin care se anunţă sistarea vaccinării antigripale sezoniere pe o perioadă de 7-10 zile, având în vedere evoluţia favorabilă a virozelor respiratorii şi gripei din ultimele săptămâni”, confirmă Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. Reluarea campaniei se va face tot printr-o comunicare oficială din partea Ministerului Sănătăţii. „Vom primi prin adresă oficială de la minister momentul reluării campaniei”, confirmă Elena Piţian, purtător de cuvânt al DSP Gorj.

8.000 de gorjeni vaccinaţi

De la începutul campaniei de imunizare împotriva gripei sezoniere şi până în prezent, opt mii de gorjeni au solicitat să fie vaccinaţi, administrându-li-se serul antigripal. „De la începutul campaniei şi până la această oră s-au vaccinat 8.000 de persoane din judeţul nostru. Mai avem 6.000 de doze în teritoriu, care vor fi utilizate după reluarea campaniei”, a menţionat Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. Vaccinarea antigripală nu este obligatorie, făcându-se doar la cerere. Ea se va derula, după reluarea campaniei, prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţile sanitare cu paturi. De precizat că durata imunităţii postvaccinare la tulpini similare sau strâns înrudite cu tulpinile vaccinului oscilează, dar este de obicei între 6 şi 12 luni.

Minodora Sucea

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL