Actualitate

Campania „România în picioare pentru asistența socială” a debutat în Gorj şi a mobilizat întreaga ţară

 | 14 februarie 2018, 00:10 | 0 comentarii | 

Concepută și inițiată de către Doru Buzducea, președintele Colegiului Național al Asistenților Sociali din România (CNASR) şi decanul Facultății de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității București, Campania “România în picioare pentru asistența socială” a ajuns deja în 19 județe. Debutul a fost în Gorj, unde filiala județeană a CNASR, condusă de Cristina Ciucur, a mobilizat autoritățile locale, asistenții sociali, mass-media și factori de decizie județeni.

Semnatura eletronica CertDigital

De la Gorj până la Suceava, de la Constanța la Satu Mare, de la Neamț la Timișoara, CNASR înconjoară țara, promovând și valorizând profesia de asistent social. Anul trecut, Colegiul Național al Asistenților Sociali (CNASR) sucursala teritorială Gorj, a organizat, în parteneriat cu Consiliul Județean Gorj, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, Prefectura Județului Gorj, AJPIS Gorj, Direcția de Sănătate Publică, Terre des Hommes și Asociația pentru Incluziune și Dezvoltare Socială Gorj, seminarul “Cadrul legislativ privind buna practică și funcționare a Serviciului Public Asistență Socială la nivelul unităților administrativ-teritoriale”. Evenimentul s-a desfășurat la Târgu-Jiu, marcând practic, începutul unei campanii ce avea să străbată întreaga țară.

Gorjul, reper al campaniei de valorizare a profesiei de asistent social
După un debut memorabil în Gorj, campania “România în picioare pentru asistența socială” a ajuns la: Sibiu, Neamț, Bacău, Ialomița, Ilfov, Giurgiu, Vaslui, Argeș, Bihor, Constanța, Timiș, Arad, Mehedinți, Caraș-Severin, Dâmbovița, Suceava, Satu Mare, Vâlcea, Hunedoara (15 februarie), urmând Dolj (28 februarie), Harghita (23 martie) și Tulcea (1-10 aprilie).În fiecare județ, întâlnirile au purtat amprenta CNASR, temele abordate fiind atent selectate de către organizatori. Cert este că mobilizarea a fost una exemplară, tonul fiind dat de către Doru Buzducea și colegii săi, din orașul lui Brâncuși. Doru Buzducea este decanul Facultății de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității București, președintele Colegiului Național al Asistenților Sociali din România (din 2012) și președintele Asociației Școlilor de Asistență Socială din România (din anul 2010). Buzducea este și membru în Comisia Prezidențială de Analiză a Riscurilor Sociale și Demografice (2009) și redactor șef al Revistei de Asistență Socială; are o bogată experiență editorială, fiind autorul mai multor cărți. Dedicat trup și suflet asistenței sociale, președintele CNASR și-a propus o adevărată revoluție în rândul asistenților sociali, propunându-și să-i aducă pe aceștia pe locul meritat în ierarhia profesiilor din țara noastră.
Minodora Sucea

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL