Actualitate

Căpşunile de Polovragi, vedete şi în lădiţe şi în tarte

 | 08 iunie 2015, 00:10 | 0 comentarii | 

Autorităţile locale au organizat, la finalul acestei săptămâni, la Pensiunea Castania din localitate o nouă ediţie a Sărbătorii Căpşunilor de Polovragi. Fructele roşii au fost, evident, vedetele evenimentului făcându-le cu ochiul invitaţilor, atât expuse în lădiţe, cât şi în câteva tarte arătoase care s-au întrecut în faţa oaspeţilor. Competiţia, condimentată cu dansuri populare şi muzică tradiţională, s-a lăsat cu o degustare la care publicul a participat cu drag, după ce a manifestat, de pe margine, multă nerăbdare.

Semnatura eletronica CertDigital

capsuni (1)Sărbătoarea Căpşunilor de Polovragi s-a organizat în zilele de 6 şi 7 iunie la Pensiunea Castania din localitate, în curtea căreia s-a vernisat şi o expoziţie de fructe de diverse soiuri, mărimi, gusturi şi arome. Căpşunile s-au prezentat publicului, de la mici la mari, întrecându-se în prospeţime.

capsuni (2)Fructele s-au consumat reci, pe ritmuri de fluier şi dans popular, şi în câteva tarte preparate rapid de personalul pensiunii. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, primarul Ştefan Făsuescu şi directorul Camerei Agricole Gorj au fost doar câţiva dintre juraţii care au dat note, preparatelor dulci realizate din capşuni de Polovragi.

capsuni (3)S-a ales după lungi deliberări tarta cu numărul 2 drept câştigătoare, urmată de cea de pe primul loc clasată pe poziţia secundă şi de tarta 3 rămasă pe ultimul loc. Menţiunea a fost însă la fel de gustoasă ca şi câştigătoarele, au deliberat cei din public care s-au desfătat apoi cu preparatele concurente.
capsuni (4)Ion Călinoiu le-a împărtăşit celor prezenţi despre experienţa recentă din Spania, spunându-le autorităţilor din Polovragi că producătorii trebuie să facă parte din asociaţii care să-şi vândă, organizat produsele, procedură care funcţionează ca unsă în Peninsula Iberică. De aceeaşi părere s-a arătat şi edilul local care spune că producătorii din zonă se plâng că produsele le sunt cumpărate de samsari la preţuri extraordinar de mici.
A.Stoica

capsuni (5)

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL