Actualitate

Cardiologia SJU Târgu-Jiu, fără șef după ce doctorul Mălăescu și-a dat demisia

 | 28 noiembrie 2016, 00:10 | 1 coment | 

Începând cu data de 1 decembrie, Secția de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu va rămâne fără șef, urmare a demisiei din funcție a doctorului Ion Mălăescu. Cardiologul a renunțat la funcție urmare a problemelor de personal existente în secție, spun surse medicale. Secția de Cardiologie se confruntă cu o carență mare de personal, medicii sunt puțini, cei existenți au probleme de sănătate, iar completarea gărzilor nu s-a rezolvat, soluțiile la acest capitol lipsind cu desăvârșire.

Semnatura eletronica CertDigital

Presa locală a asigurat spații largi, în ultima perioadă, pentru relatarea carențelor de personal de la Cardiologie, totul după ce colegii medicilor de aici au tras un semnal de alarmă în spațiul public, în legătură cu situația dramatică de la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, considerat locul unde medicii sunt nevoiți să facă un număr mult prea mare de gărzi. Se relata, de asemenea, că, din cauza legii în vigoare, medicii sunt plătiți într-un mod derizoriu, dar și faptul că garda nu este considerată timp de lucru, care să îi ajute pe aceștia la vechimea în muncă.
De altfel, la Secția Cardiologie a SJU Târgu-Jiu, în ultima lună, patru medici s-au îmbolnăvit, iar locul lor a fost suplinit de alți doctori, însă pe altă specialitate, mai exact de Medicină Internă.
“Patru medici pentru o linie de gardă este minimul prevăzut de lege, dar este foarte obositor pentru ei, pentru că le vine rândul să facă gărzile foarte des”, a declarat, la începutul acestei luni, Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean Târgu-Jiu. “Unul dintre colegii noştri a făcut un infarct de curând, toţi avem o vârstă la care cred că spitalul nu ne poate solicita chiar aşa, încă o normă, prin serviciul de gărzi”, a precizat, atunci, și Ion Mălăescu, șeful Secției Cardiologie, ca săptămâna trecută să ia decizia de a renunța la funcție, cu începere din 1 decembrie.
Nici măcar greva generală, declanșată la începutul lunii în Spitalul Județean Târgu-Jiu, nu a rezolvat problemele în cauză care au generat acum și această demisie a cardiologului cu ștate vechi, Ion Mălăescu.
A.Stoica

Loading...
Articole asemanatoare1 comentariu in “Cardiologia SJU Târgu-Jiu, fără șef după ce doctorul Mălăescu și-a dat demisia

  1. Doctorul Malaescu este un mincinos împreună cu toți cei de pe secție.
    SE PLÂNG DE LIPSA DE PERSONAL.PAI ATUNCI CÂND VIN DOCTORI CARDIOLOGI LE.SPUN CA NU SUNT LOCURI.LOCURILE SUNT ȚINUTE PENTRU PILE ȘI RELAȚII.MALAESCU TINE LOCURILE BLOCATE.ACUM FACE PE VICTIMA CA NU ESTE PERSONAL.RUȘINE .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL