Actualitate

Centrul de zi „Christian”, inaugurat la Târgu-Jiu de Victor Ponta

 | 15 noiembrie 2012, 17:56 | 0 comentarii | 

Premierul Victor Ponta a participat joi la inaugurarea Centrului de zi „Christian” din Târgu-Jiu. Centrul a fost amenajat într-o fostă centrală termică de cartier iar de dotările acestuia vor beneficia persoanele tinere şi adulte cu handicap din municipiu.

Semnatura eletronica CertDigital

Centrul de zi „Christian” a fost inaugurat joi la Târgu-Jiu, în prezenţa premierului Victor Ponta, a primarului Florin Cârciumaru şi a preşedintelui Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu. Centrul a fost amenajat în fosta centrală termică de cartier din zona Mioriţei, care s-a reabilitat şi compartimentat, toate dotările fiind asigurate printr-un proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional. „Centrul a fost amenajat într-o fostă centrală termică de cartier. La nivel de municipiu avem trei centre sociale: cel pentru persoane cu handicap, cel pentru persoane vârstnice şi cel pentru tineri. Toate au fost executate pe un program cu fonduri europene şi toate au fost amenajate în foste centrale termice de cartier”, a precizat primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru. Centrul social multifuncţional este destinat persoanelor cu handicap, în cadrul căruia sunt furnizate servicii sociale adaptate nevoilor beneficiarilor. În centru au fost amenajate mai multe spaţii în care beneficiarii vor putea desfăşura diverse activităţi: activităţi de informare, consiliere psihologică, activităţi de socializare, consiliere psihologică şi juridică şi conştientizare socială pentru persoanele cu handicap fizic, locomotor, neuromotor, somatic, vizual, activităţi de socializare şi petrecere a timpului liber, activităţi socio-culturale şi ocupaţionale, activităţi de utilizare a calculatorului şi comunicare prin reţeaua de Internet, activităţi de gimnastică şi exerciţii fizice; de asemenea, în Centrul de zi „Christian” se vor organiza acţiuni pentru prevenirea marginalizării sociale pentru persoanele cu handicap vizual şi susţinerea intereselor, drepturilor şi obligaţiilor acestora. Printre dotările de care se bucură centrul se numără o sală pentru exerciţii fizice, o sala de tenis de masă, dar o sală de terapie ocupaţională dotată cu maşină de cusut, şevalete, aparat traforaj, hârtie desen, etc. „Persoanele cu dizabilităţi vor desfăşura mai multe activităţi în acest centru şi vor beneficia de dotările minunate ale acestui centru. Este un vis devenit realitate pentru persoanele cu dizabilităţi. Va fi folosit la capacitate maximă”, a declarat Mircea Andrei, preşedintele Asociaţiei Persoanelor cu Handicap din Oltenia.

Ponta, impresionat de investiţie
Faptul că o fostă centrală de cartier a putut fi transformată într-un centru destinat persoanelor cu dizabilităţi cu dotări la standarde europene. „Mă bucur că aici, într-un loc în care foarte puţină lume se aştepta, într-o veche centrală, s-a realizat acest centru care este la standarde europene; mă bucur că s-a realizat din bani europeni, din Programul Operaţional Regional şi prin efortul autorităţilor locale. De asemenea, sunt bucuros că ne-am ţinut de cuvânt şi am reuşit să plătim toate datoriile pe care le aveam către însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi. Proiecte de acest gen mi-aş dori să văd cât mai des; vreau să încurajez autorităţile locale în a folosi şi resursele europene pentru că resursele de buget sunt întotdeauna limitate. Modul în care arată acest centru înseamnă că persoanele cu dizabilităţi beneficiază de un regim la care în urmă cu câţiva ani nimeni nu se putea gândi”, a spus Victor Ponta.
R.L.

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL