Actualitate

CEO își înființează propria carieră de calcar pentru desulfurarea din centralele electrice

 | 09 februarie 2018, 00:10 | 1 coment | 

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a înțeles, în sfârșit, că poate face economii substanțiale deschizând o carieră proprie de calcar, abandonând astfel contractele cu firme care furnizau companiei, contra cost, la prețuri mari, acest produs utilizat la desulfurare. Compania prin Directorat a decis să deschidă o astfel de carieră în zona Runcu, spun surse din executiv, produsul putând fi folosit și la astuparea gropilor din drumurile de carieră. O tonă de calcar ajunsese să fie cumpărată de la terți la prețul cu care se vinde acum o tonă de cărbune.

Semnatura eletronica CertDigital

În ultimii ani, sindicatele independente din CEO au rugat fostele conduceri ale societății de stat să ia în calcul, ca o măsură de eficientizare, și realizarea unei cariere proprii de calcar, produsul fiind cumpărat la prețuri mari de la firme de profil. Deși, toți foștii manageri au apreciat ideea, niciunul nu a pus-o în practică, din diverse motive, deși în zona Suseni ar putea fi realizată o astfel de investiție cu costuri reduse. Acum însă, Sorin Boza pare că a înțeles că un astfel de proiect poate fi pus în practică, provocând economii importante pentru CEO, și ar fi pus problema carierei de calcar în discuția Directoratului. Decizia pozitivă s-ar fi luat deja, lucru discutat în companie, dându-se ordin să se facă demersurile pentru realizarea acestei cariere.
A.STOICA

Loading...
Articole asemanatoare1 comentariu in “CEO își înființează propria carieră de calcar pentru desulfurarea din centralele electrice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL