Actualitate

Cinci primării din Gorj, partenere pentru un proiect pe POCU: Scoarța, centru pilot pentru trei ani de zile

 | 14 septembrie 2017, 00:10 | 0 comentarii | 

După o întâlnire care a avut loc, luni, la Scoarța, cinci primari din județ au decis să colaboreze pentru implementarea unui proiect cu fonduri europene, care privește reabilitarea și dotarea cu mobilier și aparatură IT a școlilor, dar și realizarea unor cursuri pentru elevi și părinți. Primăria Scoarța ar urma să fie centrul pilot al proiectului, ce trebuie depus până la finalul anului pe POCU, în timp ce primăriile din Bălănești, Săcelu, Bengești-Ciocadia și Dănești vor fi partenere.

Semnatura eletronica CertDigital

 

Primarii celor cinci comune din Gorj au convenit, la începutul noului an școlar, că împreună pot accesa fonduri europene pe POCU, având deja un consultant comun.

Edilii se gândesc că aprobându-li-se o astfel de finanțare, școlile din comunele pe care le conduc vor fi nu numai reabilitate, ci și dotate cu aparatură de ultimă generație, în timp ce elevii și părinții lor pot beneficia de cursuri profesionale, pentru care vor fi plătiți lunar și vor avea și o masă gratuită în valoare de 30 de lei/zi per beneficiar.

“Am avut o întâlnire luni, iar săptămâna viitoare ne vor revedea iar.

Cei cinci primari sunt de acord cu acest parteneriat, cu consultantul comun, conștienți că astfel putem avea o finanțare suficientă pentru rezolvarea problemelor pe care le avem cu școlile. Reducem și abandonul școlar, ținem părinții și elevii aproape de școală și rezolvăm și lipsurile IT din unitățile de învățământ.

Singura primărie care a renunțat este cea de la Albeni, urmare a problemelor existente acum în școala gimnazială din localitate”, a declarat Ion Stamatoiu, primarul comunei Scoarța.

Apelul de proiecte pe POCU va expira pe 31 septembrie, acum cele cinci primării partenere lucrând la documentația necesară pentru depunerea acestui proiect comun.
A.STOICA

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL