Colegiul Tehnic ,,Henri Coandă” intră în Țara lui Andrei cu Ecoelectro-Trotineta

437

Aproape 5000 euro ar putea ajunge, luna viitoare, la elevii școlii de meserii din cadrul Colegiului Tehnic ,,Henri Coadă” din Târgu-Jiu, unitatea de învățământ fiind gazda proiectului Ecoelectro-Trotineta, conceput și depus spre finanțare pe Țara lui Andrei. Beneficiarii proiectului sunt elevii de la tinichigerie-vopsitorie auto, care nu au participat niciodată la un proiect similar, pe educație profesională.

În vederea atragerii unui număr mai mare de elevi, școala de meserii formând abia a treia generație de elevi, este nevoie de dezvoltarea bazei materiale și a motivației absolvenților de gimnaziu să urmeze cursurile acestei specializări, se explică în proiect pe ,,Idei în Țara lui Andrei”, locul în care inițitiva poate fi votată și de dumneavoastră, pentru a primi finanțarea dorită.
De altfel, acest proiect vine în sprijinul școlii, făcând posibilă achiziționarea unui vehicul modern, electric și ecologic, ecoelectro-trotineta, realizată de e-TWOW Craiova, de care liceul va beneficia și după finalizarea proiectului, în pregătirea viitoarelor generații de elevi ai școlii profesionale.

Elevii vor vedea pe viu procesul de producție al trotinetei
În baza unui parteneriat cu producătorul din județul vecin, elevii participanți în proiect vor avea ocazia să studieze procesul de producție direct la unitatea din Craiova și vor putea oferi producătorului, potențial viitor angajator, chiar idei atractive de design în vopsitorie a trotinetei, specializare pe care o Ecoelectro-Trotineta (2)urmează la școala de meserii. ,,Elevii își formează astfel, capacități, abilități și deprinderi pe toată viața, pe care le vor folosi în câmpul muncii. Desfășurarea proiectului contribuie la inserarea pe piața muncii, cu o mai mare ușurință a absolvenților școlii de meserii, care au deja formate competențe în domeniu. Profesorii implicați în proiect își perfecționează metodele de lucru și beneficiază de un nou material didactic, ecoelectro-trotineta, punându-se la curent cu noile tendințe în materie de tehnologie, mijloace moderne de transport, ecologice. Școala are de câștigat, prin achiziționarea unui vehicul modern și ecologic, atractiv pentru elevii școlii de meserii, care le poate stârni interesul și pentru a crea un prototip inovativ, de vehicul urban”, s-a punctat la capitolul sustenabilitate a proiectului în cauză. Achiziționarea Ecoelectro-Trotineta (3)ecoelectro-trotinetei contribuie de altfel la îmbunătățirea bazei materiale a instituției gazdă și facilitează instruirea elevilor pe specialitatea auto. Fiind un model nou și modern de vehicul, profesorii vor dobândi noi cunoștințe de specialitate și își vor actualiza metodele de predare. Ca urmare a schimbului de experiență între elevi și e-TWOW Craiova, absolvenții școlii de meserii devin potențiali angajați ai producătorului de vehicule electrice. Într-un județ monoindustrial (minerit), cum este Gorjul se impune extinderea razei de căutare a unui loc bun de muncă, conform specialității absolvite în școala de meserii, în județul vecin, Dolj. Proiectul identifică temerile absolvenților acestei școli de meserii care, la absolvire devin, în marea majoritate, șomeri, dar și a dascălilor care se confruntă cu o scădere drastică a numărului celor care aleg să urmeze o școală de meserii, și asta în lipsa unui orizont profesional la nivelul județului și a tradiționalei programe școlare. 11 proiecte din Gorj se luptă să obțină finanțarea de 5000 ori de 15.000 de euro pe ,,Idei în Țara lui Andrei”, un proiect de la Bustuchin reușind să se claseze anul trecut pe podium și să obțină grantul mic.
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here