Actualitate

Comisia Locală de Fond Funciar din Berlești, acuzată de neglijență în serviciu

 | 30 mai 2017, 00:10 | 0 comentarii | 

Un cetățean în vârstă de 66 de ani, din comuna Berlești, acuză acum membrii Comisiei Locale de Fond Funciar din localitate că ar fi dat dovadă de nepăsare și neglijență la adresa sa, creându-i acestuia un prejudiciu de peste 10.000 de lei. Mai exact, urmare a refuzului membrilor comisei respective de a se deplasa în terenul aflat în litigiu, Gheorghe Păiuș ar fi pierdut o suprafață de 177 de mp din terenul extravilan, situat în satul Lihulești, și cheltuieli de judecată. Cetățeanul intenționează să dea în judecată comisia respectivă pentru că din cauza documentului transmis de aceasta, din birou, a pierduit procesul aflat pe rol timp de aproape patru ani de zile.

Semnatura eletronica CertDigital

Gheorghe Păiuș a fost dat în judecată de o vecină pe motiv că i-ar fi ocupat abuziv acesteia o suprafață de teren de 177 de mp. Procesul s-a derulat din 2013 până în 2017, ani în care părțile au prezentat diferite documente și expertize instanțelor de judecată. Unul dintre documentele hotărâtoare în acest proces a fost eliberat chiar de Primăria Berlești, mai exat de Comisia Locală de Fond Funciar, care, deși solicitată de pârât să se deplaseze la fața locului, a eliberat actul din birou. Cetățeanul consideră că actul respectiv nu este conform cu realitatea din teren pe care comisia ar fi refuzat să o studieze la fața locului.
“Intenționez să mă îndrept împotriva acestei comisii în instanță, întrucât schița aflată în calculatorul de la primărie nu reflectă realitatea. În baza acestei schițe eu am pierdut procesul respectiv și mi s-a creat un prejudiciu de 10.000 de lei, bani pe care intenționez să îi recuperez de la autoritățile locale. După ce voi câștiga acest litigiu voi redeschide procesul pe care l-am pierdut la începutul acestui an”, a declarat Gheorghe Păiuș.

Cetățeanul consideră că din eroarea comisiei, sau mai exact a calculatorului primăriei, acestuia îi rămân în plus chiar o bucată de 6 metri de teren, din lățime, de-a lungul terenului respectiv. Potrivit lui Păiuș nici măcar primarul localității Iulian Berlescu nu a știut ce să îi spună proprietarului să facă cu cei 6 metri rămași în urma schiței din calculatorul instituției publice.

Șocant este că fosta conducere a Primăriei Berlești îl anunța pe proprietar că are în 2014, 9635 de mp, ca apoi în 2016, aceeași instituție să releve că proprietarul are 9154 de mp. Membrii Comisiei de Fond Funciar din Berlești beneficiază de spor de 50% din salariul de bază pentru că fac parte din acest organism. Adresa transmisă în 26 septembrie 2016 lui Gheorghe Păiuș arată însă că respectiva comisie își face treaba după poftele membrilor săi, omul fiind informat atunci că această comisie nu vrea să se deplaseze în teren.

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL