Actualitate

Comitet de urgență în cazul podului de la Peșteana

 | 14 iunie 2017, 00:10 | 0 comentarii | 

O comisie din care fac parte specialişti din cadrul mai multor instituții, în frunte cu prefectul de Gorj, s-a deplasat, ieri, pe DN 66, în zona podului peste râul Cioiana din localitatea Peşteana, după ce localnicii au sesizat faptul că malul stâng al apei a fost surpat pe o porțiune de aproximativ 20 de metri, apa ajungând până la circa doi metri de casele oamenilor. Astăzi, se va întruni comitetul pentru situații de urgență în vederea stabilirii măsurilor ce se impun în acest caz.

Semnatura eletronica CertDigital

O rupere de nori a crescut rapid debitul râului Cioiana, apele învolburate rupând digul din apropierea podului de pe DN 66, din localitatea Peșteana. Autoritățile s-au mobilizat, deplasându-se la fața locului, în vederea analizării situației și stabilirii măsurilor necesare. „Ne-am deplasat pe DN 66 la podul peste râul Cioiana, în localitatea Peșteana – Bîlteni, unde, după ruperea de nori de zilele trecute, nivelul apei a fost foarte ridicat, cetățenii sesizând că pe partea stângă a apei înainte de pod, pe o porțiune de 20 de metri s-a rupt digul și apa s-a apropiat la circa 2 metri de casele oamenilor. Există riscul să afecteze și stabilitatea podului. Prefectul Ciprian Florescu a dispus să ne deplasăm în zonă, dumnealui făcând parte din comisia care a ajuns la fața locului, alături de reprezentanți ai ISU, DRDP Craiova, SDN Târgu-Jiu, SGA, Primăria Bîlteni. Mâine (n.r.: astăzi, 14 iunie) se întrunește comitetul de urgență și se stabilesc măsurile ce se impun”, a declarat Ion Tudor, șeful Secției Drumuri Naționale (SDN) Târgu-Jiu.
Cioiana este un curs de apă, afluent al râului Jiu. Traversarea lui în satul Peșteana-Jiu se face printr-un pod în lungime totală de 38,50 m, aflat pe DN 66 (E79) Filiași – Târgu-Jiu la km 37+146.
Minodora Sucea

Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL