Actualitate

Concurs la Poliția Târgu-Cărbunești! Cel mai controversat agent din oraș a cerut „suspendarea raporturilor de serviciu”

 | 12 iulie 2017, 00:10 | 0 comentarii | 

IPJ Gorj organizează concurs pentru postul de “ofiţer I”, în cadrul Poliției Târgu-Cărbunești, la Compartimentul Rutier. Cei care doresc să candideze trebuie să nu fie cercetați disciplinar, să nu fie puși la dispoziţie ori suspendați din funcţie, să aibă calificativul de cel puţin «bine» la ultimele două evaluări anuale de serviciu și să deţină permis de conducere auto, cel puţin categoria “B”.
Înscrierea candidaţilor se va face pe baza dosarelor de recrutare, depuse în volum complet, cu excepţia evaluării psihologice, în perioada 11-17 iulie.
Proba scrisă va avea loc pe 26 august, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, iar rezultatul va fi publicat în aceeași zi. “Examenul va consta într-o singură probă, test scris, respectiv rezolvarea unui test grilă, pentru verificarea cunoştinţelor necesare îndeplinirii atribuţiilor postului, care va fi înregistrat/supravegheat video şi se va desfăşura în data de 26 august 2017. Aprecierea rezultatelor finale ale probei se face cu note de la 1 la 10. Nota de promovare a testului scris tip – grilă este minimum 7,00. Candidatul nemulţumit de rezultatul obţinut la proba scrisă poate formula contestaţie, o singură dată, în termen de 24 de ore de la afişarea rezultatelor. Candidaţii pot contesta numai notele la propriile lucrări. În situaţia în care mai mulţi candidaţi au aceeaşi notă departajarea candidaţilor se realizează pe baza rezultatelor obţinute în urma susţinerii unui interviu structurat pe subiecte profesionale”, precizează reprezentanții IPJ Gorj.
Concursul a fost anunțat după ce Liviu Cârstea, cel mai controversat agent de Poliție din Târgu-Cărbunești, care își desfășura activitatea la Compartimentul Rutier, a plecat din localitate. Potrivit reprezentanților IPJ Gorj, Liviu Cârstea “a solicitat suspendarea raporturilor de serviciu pe o perioadă de doi ani”. La începutul lunii ianuarie, acesta a devenit “vedetă” după ce a declarat că a fost victimă într-un scandal cu administratorul firmei Plutanul Trans SRL, care a susținut însă că el a fost agresat de agent. Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti. Altercaţia ar fi început după ce agentul a oprit în trafic microbuzul condus de fiica lui Ilie Plută. Tânăra i-ar fi spus tatălui care se afla cu un alt microbuz în spatele său că ar fi fost jignită de agent, iar acesta i-ar fi cerut explicaţii. Mai mult, administratorul firmei a declarat că a fost permanent hărţuit de poliţiştii din Târgu-Cărbuneşti, fiind oprit permanent în trafic, spune el, în favoarea unei societăţi concurente de transport de persoane. Agentul Liviu Cârstea a mai fost implicat şi anul trecut într-un scandal. În luna februarie, şoferul unui microbuz de la o altă firmă de transport persoane a susţinut că a fost agresat de acesta pe raza orașului Târgu-Cărbunești. Florin Pătroi și-a scos un certificat medico-legal prin care atesta că are urme de lovituri pe corp și necesita câteva zile de îngrijiri medicale. Agentul este cunoscut în oraşul Târgu-Cărbuneşti şi pentru pasiunea sa pentru jocurile de noroc. Ulterior, și Ion Buculea a fost schimbat de la conducerea Poliției Târgu-Cărbuneşti. Acesta a devenit navetist, după ce, pe 16 mai, a fost împuternicit comisar şef de poliţie în cadrul Serviciului de Ordine Publică al IPJ Gorj, pe o perioadă de șase luni. Fostul său subordonat, Silviu Ciupa, a fost desemnat să conducă Poliția Târgu-Cărbunești, în perioada următoare.

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL