Concursul pentru șefia Medserv Min a fost închis! Toți candidații au fost respinși din motive “medicale”

594

Simulacrul de concurs pentru șefia Medserv Min s-a anulat, cei patru candidați rămași în cursă fiind anunțați, miercuri, seara pe mail că au fost toți respinși. Candidații sunt anunțați că nu au obținut punctajul necesar la interviu, probă care nu a existat, cei patru fiind obligați să susțină, de fapt, un extemporal scris, contrar prevederilor Ordonanței 109 privind guvernanța corporativă. Deoarece explicația este puerilă, considerăm că acești candidați au fost respinși pe motive “medicale”, deoarece au fost atât de creduli (ca să fim eleganți și să nu spunem loviți în cap), încât să se înscrie la această făcătură de concurs.

Concursul pentru șefia Medserv Min putea fi anulat legal, pentru nerespectarea procedurii privind ultimul interviu, dar organizatorii, în modul cel mai laș posibil, au vrut să dea vina pe candidați pentru impotența lor de a respecta, punctual, regulile pentru această competiție pentru post. Lavinia Cosneanu, președinta CA-ului, a decis apoi, într-o ședință care a avut loc, miercuri, și la care a participat și directorul general Sorin Boza, că, dacă tot a scăpat de candidați, să numească un interimar la cârma societății. Cel uns în funcție de CA-ul Medserv Min este astfel, de la jumătatea acestei săptămâni, Daniel Olaru, fost director economic al SNLO, uitat pe un post de economist în companie, după ce s-a format noua structură. Olaru este astfel noul director executiv interimar al Medserv Min pe o perioadă de 4 luni de zile, fiind detașat în această funcție de la CEO. Compania, de o maximă transparență, nu a anunțat, evident, schimbarea.

Candidații rămân cu experiența!
În ceea ce îi privește pe cei patru candidați, rămași cu experiența unei bătălii pierdute din start, aceștia mai au la dispoziție patru luni să se pregătească pentru viitorul concurs. Unii, cu siguranță, se vor răzgândi, toți fiind de altfel dezamăgiți de felul în care s-a derulat concursul, care promitea la început că va fi corect. Demn de remarcat este că, în fiecare zi a concursului, fiecare candidat a fost vehiculat, la bursa zvonurilor, drept câștigător, asta pe baza unor discuții cu Boza, jocuri politice și calcule legate de experiența ori lipsa de experiență a fiecărui candidat. Măcar Vlaicu, Neamțu, Viașu și Cojocaru au fost directori, o zi, pentru unii sau alții dintre apropiații lor.

Boza îl vroia pe Neamțu!
Sorin Boza, directorul general al CEO, se știe că îl agrea însă pentru funcția vacantă pe candidatul Ion Neamțu, universitar de la “Titu Maiorescu”, pe care, la ultima probă l-a și “asistat” la extemporal. Culmea este că sprijinul lui Boza nu i-a adus funcția lui Neamțu, și asta pentru că Gorjeanul a aflat de mica întrevedere cu implicare dintre cei doi și comisia din sala de concurs. Ion Neamțu a fost și el, astfel, picat, pe motiv de interviu, cum a fost picat și Marius Vlaicu, Ion Cojocaru și Dan Viașu.

Din anul 2013 și până acum Medserv Min a rulat opt directori interimari, dar mai mult provizorii, la șefia societății, șefi care și-au pus fiecare, într-un fel sau altul, amprenta asupra acesteia, aducând-o în prezent într-o situație financiară dificilă. În ce o privește pe Lavinia Cosneanu, bunul executant de la CEO, aceasta a rămas stabilă pe funcție din 2013, urmând să mai îngroape și alți directori până în 2019, când i se termină cel de-al doilea mandat de președinte al CA-ului Medserv Min. De altfel, președinta Cosneanu se dă în CV doctoriță în științe economice și profesor universitar asociat.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here