Actualitate

Copil din Muşeteşti, căutat de câinii lui Caragea

 | 16 iunie 2015, 00:10 | 0 comentarii | 

Un băiat de 2 ani şi 9 luni, din Gorj, a dispărut, în cursul zilei de duminică, dintr-un restaurant din staţiunea hunedoreană Geoagiu Băi, fiind căutat imediat de importante forţe de poliţie, jandarmi şi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara. Copilul Rareş Ştefan Cherciu este din satul Muşeteşti şi se afla în staţiune cu familia, bunica băiatului sesizând în jurul orei 13.30, dispariţia acestuia. Micuţul a fost descoperit după 12 ore, la căutare participând şi câini special antrenaţi de la Centrul Chinologic Sibiu, condus de Viorel Caragea.

Semnatura eletronica CertDigital

În cadrul operaţiunilor au fost folosiţi câini de căutare şi de scotocire antrenaţi pentru astfel de cazuri. De asemenea, un elicopter din partea Inspectoratului General de Aviaţie a survolat zona, fiind dotat cu sistem de termoviziune. La căutări auparticipat şi poliţişti, jandarmi şi voluntari ai ISU Hunedoara. Copilul Răzvan Cherciu a plecat, duminică la prânz, din sala de mese a unui motel din staţiune, unde se afla împreună cu bunica sa.
cautati copilPărinţii au început să-l caute, dar nu au reuşit să-i dea de urmă, motiv pentru care au anunţat autorităţile.
Echipele de căutare au reuşit să aibă un prim indiciu după ce au vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere ale unui motel. Pe una dintre camere, copilul a fost identificat în timp ce se îndrepta spre pădurea din staţiune. Mai multe echipe s-au îndreptat spre acea zonă, iar în jurul orei 01.00, o tânără din Sibiu a observat o sanda într-un tufiş de la marginea drumului, încălţămintea fiind recunoscută de părinţii micuţului. Copilul a fost zărit apoi în pădure de un jandarm din echipele plecate să-l caute.
“În momentul în care am aprins lanterna, copilul a ridicat capul din iarbă. Era aşezat pe burtă. Nu era speriat. A strigat doar “tati, mami”. Era bine”, a declarat plutonierul major Petru Brudan, de la Postul de Jandarmi Montani Costeşti.
A.STOICA

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL