Actualitate

Coremi, cu contractul reziliat! 22 de miliarde de lei vechi de la Obştea Peştişani, pentru Intreprinderea de Construcţii Forestiere Vâlcea

 | 09 iunie 2015, 00:10 | 0 comentarii | 

Peste 22 de miliarde de lei vechi va încasa Intreprinderea de Construcţii Forestiere din Vâlcea de la Obştea Peştişani pentru realizarea unor lucrări la drumurile interne ale acestei structuri. Lucrarea s-a câştigat, recent, de către ICF Vâlcea după ce investiţia a fost anunţată de către Obşte pe SEAP. Aceste lucrări fuseseră obţinute anterior de firma lui Nicu Sarcină, de către Coremi Rovinari, dar Obştea Peştişani a reziliat în februarie contractul la înţelegere cu societatea ajunsă în imposibilitatea de a finaliza investiţia. Lucrările ICF trebuie finalizate până pe 31 august.

Semnatura eletronica CertDigital

Obştea Peştişani a scos la licitaţie, pe SEAP, în aprilie, executarea unor lucrări privind realizarea infrastructurii forestiere. Lucrările depăşeau valoarea de 22 miliarde de lei vechi, mai ales că se dorea realizarea unor drumuri în lungime totală de aproape 13 km. Infrastructura forestieră îi este absolut necesară Obştii Peştişani, motiv pentru care aceasta a pus la bătaie 2.216.606 de lei pentru găsirea unei firme care să realizeze aceste investiţii. Asta după ce firma Coremi ajunsese în februarie în imposibilitatea de a duce la căpăt lucrarea obţinută. “Firma Coremi a fost plătită pentru lucrările realizate, apoi în februarie, de comun acord cu reprezentanţii acestei societăţi, am reziliat contractul. Am făcut procedurile, iar în aprilie am scos iarăşi ce mai rămăsese din lucrare pe SEAP. A câştigat firma din Vâlcea care lucrează de zor pentru finalizarea, la timp a acestei investiţii”, a declarat Ion Poenaru, preşedintele Obştii Peştişani, care conduce de şapte ani această structură.

OBSTEA PESTISANIArtere în curs de realizare!
În caietul de lucrări se cerea ca drumurile forestiere care fac obiectul investiţiei “Construirea şi modernizarea infrastructurii forestiere (drumuri forestiere) aparţinând Obştii Peştişani, judeţul Gorj”, să cuprindă următoarele artere: “Drumuri forestiere noi L= 4,450 km : – Drumul forestier FN 001 Clocotici în lungime de 2,400 km, – Drumul forestier FN002 Vâja în lungime de 2,050 km, Drumuri forestiere existente L= 8,534 km : – Drumul forestier FE006 Tâlvele – D227 în lungime de 1,400 km, – Drumul forestier FE007 Valea Bârloaga – D228 în lungime de 2,204 km – Drumul forestier FE009 Valea Vâja – D230 în lungime de 3,130 km, – Drumul forestier FE010 Valea Pietrele – D231 în lungime de 1,800 km”. Valoarea estimată fără TVA a lucrărilor este de: 2.216.606,18 lei, din care : – C+M 2.006.031,05 lei fără TVA – Organizare de şantier (cap. 5.1.2) – 9.972,02 de lei fără TVA – valoare diverse şi neprevăzute = 200.603,11 de lei fără TVA, respectiv 10% din C+M(construcţie).

Obştea Peştişani a fost atestată prin sentinţa civilă nr. 35/PJ/2000 a Judecătoriei Tg-Jiu ca urmare a voinţei moştenitorilor foştilor moşneni care au stăpânit în coproprietate din vechi timpuri, dovezi scrise existând din anul 1840, terenurile forestiere şi de păşuni alpine din munţii: Arcanul, Bulzul, Cracul Lat, Gura Plaiului, Nedeuţa, Plaiul Mare, Plaiul Mic, Prisloapele Bojincesc, Prisloapele Rostovanul şi Văratecul Blendoiesc.
Averea Obştii Peştişani este deţinută în coproprietate de 2.835 de membri şi este condusă de un consiliu director format din cinci membrii.
A.Stoica

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL