Actualitate

Daune morale de 80.000 de lei după crima din parc

 | 24 noiembrie 2016, 00:10 | 0 comentarii | 

Judecătorii de la Tribunalul Gorj au luat, ieri, o nouă hotărâre în cazul bărbatului acuzat că a omorât în bătaie un târgujian, în parcul din apropierea Unității de Primiri Urgențe din municipiu. După ce instanța l-a condamnat pe Albu Tudorică Mircea la 12 ani de închisoare pentru omor, magistrații au analizat cazul, pe latura civilă, stabilind ca inculpatul aflat după gratii să le plătească rudelor defunctului atât daune morale, cât și materiale, în valoare totală de 80.000 de lei, la care se adaugă și cheltuielile suportate de Serviciul de Ambulanță Gorj și cele judiciare. Hotărârea nu este definitivă. Prima sentință, privind anii de închisoare, a fost deja atacată. Fapta a fost comisă în noaptea de 23 spre 24 aprilie, în jurul orei 04.00. ”Organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu că, în parcul din fața Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, a fost identificat cadavrul unui bărbat care prezenta multiple urme de violență, existând suspiciuni de comitere a unei infracțiuni de omor. criminal-2

Semnatura eletronica CertDigital

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că victima este Călugăru Ion , zis «John»”, se precizează în rechizitoriu. Inculpatul Tudorică Mircea Albu, cunoscut sub porecla “Găină”, zis şi “Noni”, deferit Justiţiei pentru omor, petrecuse toată noaptea în locuința sa din apropierea magazinului de lângă parcul în care a avut loc altercația. Acesta locuia cu concubina sa, o femeie de 46 de ani, care are calitatea de “martor” în dosar. La petrecere participaseră fratele său, soția acestuia și alți doi prieteni comuni, care au dormit în casa inculpatului, în noaptea respectivă. Cei șase au marcat, de fapt, mai devreme ”Duminica Floriilor”, când era sărbătorită ziua fratelui său. Spre dimineață însă, bărbatul acuzat de omor și concubina lui au decis să meargă la magazinul cu program non-stop, situat peste drum de blocul în care locuiau. În fața localului s-ar fi aflat victima Ion Călugăru și un prieten al acestuia zis ”Limbă”, pe care și Albu îl cunoștea. În timp ce inculpatul l-ar fi salutat pe amicul comun, Călugăru ar fi comandat la ghișeu un pachet de țigări, moment în care femeia considerată ”martor” ar fi dat şi ea comanda. Deranjat că martora a intrat în fața sa, Călugăru Ion i-a adresat acesteia cuvinte jignitoare, moment în care inculpatul Albu Tudorică Mircea a intervenit și l-a lovit cu palma peste față. Apoi, inculpatul a luat victima de după cap și cei doi s-au îmbrâncit reciproc circa 2-3 metri. Inculpatul a continuat să-l lovească pe Călugăru Ion, iar la un moment dat victima a căzut la pământ. (…) Și inculpatul a declarat în mod constant că «l-am doborât la pământ pe trotuarul din colțul magazinului și l-am lovit cu piciorul cred că în cap». (…) Este cert că inculpatul Albu Tudorică Mircea zis «Găină» i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii victimei care a căzut la pământ, fiind lovită în continuare de inculpat cu piciorul”, se mai precizează în rechizitoriu.

A vrut să-i aplice o ”corecție”
Bărbatul de 46 de ani, aflat după gratii, a susţinut că a dorit doar să-i aplice “o corecţie victimei pentru că o insultase pe concubina sa”, însă a fost anunţat că explicaţia nu înlătură vinovăţia. Procurorii spun că iniţial conflictul ar fi avut loc în faţa magazinului şi ulterior în parc. “Din raportul de constatare medico-legală rezultă că moartea numitului Călugăru Ion a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei meningo-cerebrale, consecutivă unui traumatism cranio-cerebral şi toracic acut. Hemoragia meningo-cerebrală, care constituie cauza decesului, s-a putut produce mai probabil prin cădere şi lovirea feţei de o suprafaţă contondentă, posibil urmarea unei hetero-propulsii, lovire directă. (…) O altă aglomerare de pete de sânge se observă şi la mijlocul aleii din parc, ceea ce demonstrează că acolo victima s-a oprit şi i-a adresat cuvinte jignitoare inculpatului, care l-au determinat pe acesta să plece în urmărirea sa”, se mai precizează în rechizitoriu.
Loredana Fîciu

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL