Actualitate

Depozitare incorectă şi alimente cu mucegai la mai multe magazine din judeţ

 | 08 noiembrie 2016, 00:10 | 2 comentarii | 

În cursul ultimei săptămâni, inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au efectuat inspecţii, controale tematice şi fizice în sectorul alimentar şi al sănătăţii animalelor, în unităţi supuse supravegherii şi controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor situate în localităţile: Târgu-Jiu, Drăguţeşti, Stăneşti, Schela, Bâlteni, Muşeteşti, Crasna, Bumbeşti-Jiu, Leleşti, Arcani, Peștișani, Tismana, Mătăsari, Motru, Cătunele, Văgiuleşti, Scoarţa, Târgu-Cărbunești, Târgu-Logreşti, Licurici, Hurezani, Novaci, Baia de Fier, Rânca.

Semnatura eletronica CertDigital

Controalele au fost demarate în vederea verificării conformităţii cu cerinţele legislaţiei sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare, în toate etapele de recepţie, manipulare, depozitare, prelucrare primară, preparare, procesare, desfacere, transport şi valorificare a produselor alimentare, precum şi în domeniul sănătăţii şi bunăstării animalelor.
“În timpul controalelor organizate în această perioadă au fost constatate abateri de la respectarea legislaţiei sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, care au fost sancţionate prin aplicarea a șapte avertismente verbale şi șase sancţiuni contravenţionale în cuantum de 11.800 de lei: o amendă de 600 de lei la un magazin alimentar din Bâlteni pentru depozitarea sticlelor cu băuturi răcoritoare, apa minerală şi plată direct pe paviment; o amendă de 600 de lei la un magazin alimentar din Bâlteni pentru depozitarea alimentelor direct pe paviment (băuturi răcoritoare, sare, zahăr, iaurt, băuturi alcoolice), personalul nu are echipament de protecţie, aparatura frigorifică nu este igienizată, nu se monitorizează şi înregistrează temperaturile de depozitare; o amendă de 600 de lei la un magazin alimentar din Hurezani pentru depozitarea produselor alimentare direct pe paviment; o amendă de 2.000 de lei la un magazin alimentar din Bâlteni pentru neîntreţinerea corespunzătoare a spaţiului de comercializare a produselor alimentare (condens, mucegai, suprafeţe neigienizate); o amendă de 2.000 de lei la un supermarket din Târgu-Jiu pentru etichetarea necorespunzătoare a ouălor ambalate în cofraje de câte 10 bucăţi; o amendă de 6.000 de lei la un supermarket din Târgu-Jiu pentru neasigurarea trasabilităţii produselor alimentare (ouă); șase avertismente verbale la șase magazine alimentare (din Târgu-Jiu, Licurici, Bâlteni şi Scoarţa) pentru că nu există la punctul de lucru documente DDD şi nici fişe de aptitudini ale personalului; un avertisment verbal la un depozit alimentar din Târgu-Jiu pentru lipsa înregistrărilor recente ale procedurilor esenţiale şi lipsa unui program de autocontrol”, se arată într-un comunicat emis de conducerea DSVSA Gorj.
I.M.

Loading...
Articole asemanatoare2 comentarii in “Depozitare incorectă şi alimente cu mucegai la mai multe magazine din judeţ

  1. F bine că le dă amendă. Patronii ăștia vin cu noaptea în cap la Tg Jiu în mall etc și încarcă la maxim căruțele cu cele mai ieftine produse apoi la vând la ei cu prețuri triple. Fără acte, fără să plătească impozite, numai ei să adune bani. Iar noi când ieșim de la serviciu nu mai găsim nimic pe rafturi din cauza lor. Amenzile astea poate îi fac să înțeleagă că nu fac comerț ci hoție. Nu i mai credeți dacă spun că o duc greu. Mint. Dacă ar fi rău ar închide magazinul și s-ar duce la muncă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL