Actualitate

Director CEO, puternic înșurubat în dulia ALDE

 | 06 iunie 2017, 00:30 | 0 comentarii | 

Un membru al executivului Complexului Energetic Oltenia(CEO) are strânse legături cu ALDE, susținerea politică indirectă aducându-i de altfel și mari promovări profesionale, în doar un an de zile. Este vorba despre Cătălin Liviu Stănculescu, directorul din luna februarie al Direcției Energie a companiei, care a reușit, în doar câteva luni, să promoveze în funcția de director al Sucursalei Electrocentrale Turceni, din postul de director tehnic, ca, în final, să devină o piesă importantă în executivul CEO. Promovarea lui Stănculescu are însă și un important substrat politic, dacă ne gândim la influența pe care acesta o exercită la nivelul ALDE Dolj prin soția sa, actual candidat al acestui partid la Primăria Craiovei. Anișoara Stănculescu, vicepreședinte al organizației din județul vecin, a candidat, de altfel, și la alegerile parlamentare sub sigla ALDE Dolj, cot la cot cu fostul director al SE Turceni, Corneliu Dițescu, în locul lăsat liber de acesta la sucursala CEO promovând, de altfel, chiar Cătălin Liviu Stănculescu.

Semnatura eletronica CertDigital

ALDE Gorj nu controlează Complexul Energetic Oltenia, deși președintele organizației, Dian Popescu, a încercat și încearcă asta încă dinainte să piardă alegerile parlamentare. De altfel, Dian a vrut să arate public că are o influență asupra fostului director general Ionel Ilie, asta pe când era încă parlamentar, ca acum să își dorească și o apropiere similară față de Sorin Boza, apropiere care însă s-a soldat însă cu un eșec. Dian a uitat, probabil, că nu mai e parlamentar, iar absența sa de la masa rotundă pentru CEO a demonstrat că acesta nu are nicio trecere la vârful companiei energetice.
Și astfel, dacă ALDE Gorj este scos din calcule, relația lui Cupă cu Dian fiind extrem de rece, ALDE Dolj are o altă putere asupra companiei din județul nostru. Fostul deputat Ion Cupă, liderul organizației ALDE din județul vecin, demonstrează astfel că poate să controleze CEO chiar și de la distanță, acesta reușind să-și pună oameni importanți în poziții cheie, mai exact în funcții de conducere chiar în executivul celei mai importante companii de stat din Gorj. În timp ce Dian Popescu se laudă ori amenință cu controale la CEO, din postura de consilier ministerial, omologul său Ion Cupă nu spune nimic, dar ține în mână o parte a executivului CEO.

Tehnică și politică: PSD&ALDE Gorj vs. ALDE Dolj!
Doljeanul Cătălin Liviu Stănculescu, noul director al Direcției Energiei, este un exemplu în acest sens, fostul inginer reușind, prin prisma legăturilor soției sale Anișoara Stănculescu, prin ALDE să promoveze într-o poziție cheie în compania din Gorj. Gorjenii sunt ca și absenți la cârma companiei de stat, iar influența PSD&ALDE Gorj mai că nu există. Să nu uităm și de sforile care se trag pentru ca “niște birouri” ale CEO să fie mutate, în curând, la Dolj.
Spunem asta deoarece candidatura Anișoarei Stănculescu la Primăria Craiovei din partea ALDE, arată fără tăgadă ce poziție importantă ocupă soția directorului Direcției Energie la cârma partidului din județul vecin.
De altfel, în prezent, Anișoara Stănculescu este vicepreședinte al ALDE Dolj, și după alegerile parlamentare, unde aceasta a candidat pe locul al treilea la deputați după Ion Cupă, a fost numită președinte al ALDE Craiova, fiind astfel antrenată încă de atunci pentru bătălia electorală de acum. Nu a mai fost necesar ca și Cătălin Stănculescu să fie membru de partid deoarece soția sa i-a putut asigura influența politică necesară, promovarea politică și puterea, ministrul Energiei fiind, pentru cine a uitat, foarte ALDE.

Soțul noii “Olguța Vasilescu” a Craiovei!
De altfel, Anișoara Stănculescu nu ascunde că se vrea drept noua Olguța Vasilescu a Craiovei, aceasta candidând duminică, la alegerile parțiale din județul vecin, sub sloganul “Mai întâi, Craiova”. Momentan, Anișoara Stănculescu este momentan întreținută de soț, aceasta demisionând, de scurt timp, din poziția de șefă a Cancelariei prefectului de Dolj, fiind anterior alegerilor parlamentare expert la Agenția Domeniile Statului, filiala teritorială Dolj, și președinte al Organizatiei de Femei Liberale și Democrate din judetul Dolj.
Soții Stănculescu dețin împreună un apartament în Craiova și o casă de vacanță la Petroșani, unde aceștia mai au un teren de aproape 500 mp. Cei doi sunt proprietarii și a două autoturisme, o Toyota din 2009 și un VW Bora din 2005. Candidata și soțul său, potrivit ultimei declarații de avere a Anișoarei Stănculescu, nu au datorii la bănci dar nici depozite, Cătălin Stănculescu obținând, anul trecut, din CE Oltenia un venit de 96.000 de lei față de soția sa care a câștigat doar 36.000 de lei la ADS Dolj.

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL