Actualitate

Dosare penale pentru declaraţii fictive

 | 02 noiembrie 2010, 23:25 | 0 comentarii | 

garda financiara (1)Inspectorii fiscali gorjeni au efectuat în ultima săptămână 50 de controale la agenţi economici, dintre care 32 s-au soldat cu sancţiuni în valoare de 50.600 de lei şi confiscări de bunuri şi sume de 9.259de lei.

Semnatura eletronica CertDigital

Conform reprezentanţilor Gărzii Financiare Gorj, zilele trecute s-au încasat şi virat suma de 34.136 de lei din amenzile aplicate şi confiscările dispuse şi s-au întocmit două acte de sesizare penală, prejudiciul fiind estimat la valoarea de 1.362.872 de lei.

Astfel, în cazul unei firme din Târgu-Jiu, oamenii legii au constatat că în perioada septembrie 2009 – mai 2010 s-au declarat organelor fiscale sume fictive rezultate din activitatea desfăşurată, ce nu erau în concordanţă cu tranzacţiile reale pe care firma le-a desfăşurat în perioada cu pricina. Reprezentanţii firmei au trecut şi la emiterea de 68 de facturi fiscale în care erau înscrise livrări de diverse mărfuri sau diverse prestări de servicii, fără ca acestea să fie înregistrate în evidenţa contabilă. Veniturile obţinute şi nedeclarate sunt de 3.765.108 lei, pentru care impozitele şi taxele nedeclarate au fost estimate la suma de 1.354.431 de lei, reprezentând 602.417 lei impozit pe profit şi 752.014 lei TVA. Inspectorii fiscali au înaintat cazul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu şi Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj pentru efectuarea unui control fiscal de fond.

Prejudicii din vânzări neînregistrate

Un al dosar înaintat organelor de cercetare penală este cel al unei firme cu punct de lucru în Târgu-Jiu, al cărei profil era de comerţ cu amănuntul. În urma unui control, inspectorii fiscali au constatat că în perioada iunie – octombrie 2009, toate veniturile obţinute din vânzarea mărfurilor nu au fost înregistrate, suma acestora fiind de 28.701 lei. Aferent acestor vânzări neînregistrate în contabilitate s-a estimat un prejudiciu adus bugetului de stat de 8.441 de lei, reprezentând 4.582 de lei TVA şi 3.859 de lei impozit pe profit.

Cafe-baruri fără case de marcat

De asemenea, o firmă care desfăşoară activităţi de confecţii metalice a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 6.000 de lei de către reprezentanţii Gărzii Financiare Gorj, care au dispus şi confiscarea contravalorii materialelor în sumă de 2.676 de lei. Pentru materialele confiscate, administratorii societăţii nu au putut prezenta documente legale de provenienţă şi intrare în gestiune. Tot cu amendă s-au ales şi doi agenţi economici care nu şi-au dotat cafe-barurile cu aparate electronice de marcat fiscale. Amenda aplicată acestora de către oamenii legii a fost de 10.000 de lei, pe lângă aceasta, adăugându-se şi măsura suspendării activităţii până la intrarea în legalitate.

Izabella Molnar

 

 

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL