Actualitate

Dosarul ”Bucurescu-Rămescu”, la rejudecare

 | 28 octombrie 2016, 00:10 | 0 comentarii | 

După ce Judecătoria Târgu-Jiu a dispus achitarea primarului Sorin Bucurescu și a soților Rămescu, magistrații de la Curtea de Apel Craiova au răsturnat, ieri, situația, în dosarul care vizează infracțiuni de corupție. ”Admite apelurile declarate de Parchet, partea civilă şi inculpata Loghin Alexandra. Desfiinţează sentinţa apelată în totalitate şi trimite cauza spre rejudecare la aceeaşi instanţă- Judecătoria Târgu-Jiu”, au stabilit judecătorii.
Cauza a vizat o tranzacție imobiliară încheiată între SNLO și familia Rămescu, în urma căreia un imobil a fost cedat pentru o cauză de utilitate publică. Suspiciunea este că locuința ar fi fost supraevaluată. În total, patru persoane au fost trimise în judecată. O funcționară în cadrul Biroului Urbanism, la Primăria Slivileşti, Alexandra Loghin a fost condamnată inițial la șase luni de închisoare cu suspendare pentru eliberarea certificatului de atestare a edificării construcţiei în care ar fi menţionat împrejurări necorespunzătoare adevărului și pentru instigare sub forma participaţiei improprii la fals intelectual. În schimb, primarul Sorin Bucurescu a fost achitat după ce a fost acuzat și de emiterea certificatului de urbanism şi a autorizaţiei de desfiinţare. O decizie de achitare a fost luată și în cazul omului de afaceri Mihail Rămescu, după acuzaţiile de instigare la încălcarea atribuţiilor de serviciu.
De același verdict a avut parte și soția lui Rămescu. Mai mult, prima instanță a respins acţiunea CEO, care s-a constituit partea civilă în proces.
Loredana Fîciu

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL