Actualitate

După ce au făcut sărbătorile în familie, Copiii instituţionalizaţi au revenit în centrele DGASPC Gorj

 | 18 ianuarie 2012, 15:38 | 0 comentarii | 

dgaspc inscriptionataÎn acest sezon, 104 copii din centrele subordonate Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj au petrecut sărbătorile de iarnă în sânul familiilor. Prin programul „Ia-mă acasă”, trei copii au fost luaţi de două familii pentru petrecerea Crăciunului şi Revelionului în casele acestora.

Semnatura eletronica CertDigital

 

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj a dat posibilitatea familiilor din judeţul nostru să ia acasă de sărbători unul sau mai mulţi copii instituţionalizaţi. Astfel, prin programul „Ia-mă acasă”, trei copii au fost luaţi de două cupluri pentru petrecerea Crăciunului şi Revelionului în atmosfera caldă a unei familii. Potrivit reprezentanţilor DGASPC Gorj, în total, peste o sută de copii instituţionalizaţi au avut posibilitatea, sau norocul, de a petrece sărbătorile de iarnă în sânul unei familii. „Datorită faptului că reprezentanţii DGASPC Gorj, în timpul anului păstrează legătura cu familiile sau rudele copiilor aflaţi în centre, un număr de 104 copii şi-au petrecut sărbătorile de iarnă în sânul familiilor naturale. Majoritatea copiilor au plecat din centre în data de 23 decembrie 2011, urmând să revină la sfârşitul vacanţei şcolare”, a precizat Minodora Ianc, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj.

 

Toţi copiii au revenit în centre

Odată cu sfârşitul vacanţei şcolare, s-a terminat şi perioada în care micuţii au putut să rămână la familiile care i-au luat acasă de sărbători. Toţi copiii au ajuns în centre fără probleme. „S-au întors toţi copiii în centre, pentru că a început şi şcoala. Nu au fost probleme, toţi au revenit cu bine în căminele de unde au plecat”, a menţionat Minodora Ianc, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj. Copiii instituţionalizaţi pot fi luaţi acasă în orice perioadă a anului de către familiile care solicită acest lucru reprezentanţilor DGASPC Gorj. Specialiştii din cadrul Direcţiei efectuează anchete la domiciliul solicitanţilor pentru a se asigura că sunt îndeplinite condiţiile de securitate pentru micuţi. Dacă totul se dovedeşte a fi în regulă, se aprobă plecarea copiilor din centre pentru perioada cerută de familia solicitantă. Atât copiii, cât şi familiile vor continua să fie monitorizate de către reprezentanţii DGASPC Gorj, până la revenirea minorilor în centre.

Minodora Sucea

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL