După lupte „seculare” – Mihuţescu şi Todea au făcut pace pentru dezvoltarea zonei Rânca

304

Ranca colajCerturile care datează de ani de zile dintre primarii localităţilor Baia de Fier şi Novaci, par a se fi încheiat. Cei doi primari şi-au dat mâna şi asta spre binele zonei montane Rânca, pe care aceştia vor s-o dezvolte şi să o facă să devină o adevărată staţiune montană modernă, „perlă a Gorjului”.

Atât Pantelimon Todea, primarul oraşului Novaci, cât şi Constantin Mihuţescu, edilul de la Baia de Fier, au fost ieri invitaţi să participe la şedinţa Comisiei de Dialog Social ce a avut loc la Prefectura Gorj. Primarul de la Novaci nu a putut însă ajunge, prezent fiind doar Mihuţescu care a prezentat în linii generale proiectul şi perspectivele de dezvoltare a zonei turistice Rânca. „Vă declar faptul că m-am înţeles cu primarul de la Novaci. Am trasat de comun acord limita administrativ-teritorială; mai rămâne să o bage în baza de date a Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) Bucureşti. Niciodată nu e târziu pentru o împăcare. Între mine şi domnul Todea nu au fost orgolii dintotdeauna, dar erau alţii în spate care influenţau şi nu vreau să dau nume în acest sens. Acele persoane ar trebui să stea cuminţi, şi nu să caute să strice ceea ce se întrevede a fi ceva bun pentru judeţ şi pentru ţară”, a declarat primarul comunei Baia de Fier. Contactat telefonic, Pantelimon Todea a confirmat împăcarea sa cu Mihuţescu şi a spus că acum nu vor lucra decât pentru dezvoltarea zonei Rânca.

Proiecte de milioane de euro

DSCN2169Constantin Mihuţescu a declarat ieri că în scurt timp Rânca va deveni staţiune şi va fi perla Gorjului. „În baza HG nr. 120 din decembrie 2011, am depus un studiu de pre-fezabilitate la Ministerul Dezvoltării privind valorificarea şi dezvoltarea zonei turistice Rânca – Corneşu Mare. Azi (n.r. ieri) depunem studiul de fezabilitate întocmit de Institutul Naţional de Cercetări în Turism. Acesta urmăreşte dezvoltarea şi construcţia unei noi pârtii în zona Păpuşa. Este o investiţie de aproape trei milioane de euro şi va cuprinde şi un lac de acumulare pentru apă, pârtia va fi echipată cu tunuri de zăpadă şi maşini de bătut zăpada, vor exista parcări, grupuri sanitare şi tot ceea ce trebuie pentru a face un turism modern. Având în vedere că sistemul de canalizare a fost recepţionat şi va fi pus în funcţiune, mai sunt nişte condiţii care trebuie îndeplinite pentru a deveni staţiune, cum ar fi existenţa unui post de poliţie, de jandarmi, a unei farmacii. În 2013 va fi staţiune, va avea o administraţie şi va trăi pe picioarele ei din punct de vedere financiar”, a precizat edilul de la Baia de Fier.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here