Actualitate

Eveniment artistic – Iile de Tismana, în Expoziţie organizată şi de Elvira Şarapatin

 | 25 iunie 2015, 00:10 | 1 coment | 

Ca să fim corecţi până la capăt, informaţiile şi fotografiile de la superba manifestare cultural-etnografică petrecută, ieri, în oraşul Tismana ni le-a oferit generoasa cititoare a Gorjeanului, Rodica Neamţu, preşedinta Asociaţiei pensionarilor din Tismana.
Mai exact, pentru reuşitul eveniment artistic şi-au dat mâna Elvira Şarapatin, Iile de tismana expozitiepreşedinta Organizaţiei de Femei a PSD Gorj, cu preşedinta Femeilor social-democrate din Tismana, profesoara Gabriela Tâlvescu. Doamna Elvira Şarapatin se ocupă personal de activitatea unei secţii externe a Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu – o secţie de pictură la Tismana -, condusă de profesoara de desen care este Gabriela Tâlvescu.
Ce e mai deosebit şi deci interesant, expoziţia „Iile de Tismana” s-a deschis în casa Iile de tismana expozitie (6)regretatului Traian Burtea, Preşedinte şi, totodată, fondator al Cooperativei meşteşugăreşti „Arta Casnică” Tismana. Dintre cele peste zece ii de Tismana, realizate de femeile oraşului, se disting trei autoare ce fac parte din trei generaţii: Elvira Văcaru, de peste 60 de ani, fiica sa profesoara Gabriela Tâlvescu şi, fetiţa învăţătoarei, expozantă şi domnia sa, Mihaela Manghera – Melita Manghera, elevă în clasa a VIII-a.
Extrem de atent cu toate manifestările cultural-artistice din urbea Tismana, primarul Iile de tismana expozitie (7)prof.ing. Marian Slivilescu le-a felicitat pe expozante, îmbrăţişându-le şi oferindu-le flori. La rândul nostru, şi noi le adresăm din acest colţ de pagină felicitări scrise tuturor participantelor la manifestare. Expozante sau nu, dar iubitoare ale originalelor „Ii de Tismana”, care şi înainte de 1989 făceau furori şi erau exportate pe toate meridianele lumii de către „Arta Casnică”.
Ion Predoşanu

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoare1 comentariu in “Eveniment artistic – Iile de Tismana, în Expoziţie organizată şi de Elvira Şarapatin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL