Expert de la Gorj, într-un proiect european de aproape un milion și jumătate euro

663

Consilierul ministerial, Bebe-Viorel Ionică, a participat, miercuri, la Craiova, la lansarea unui proiect important pentru România, de aproape un milion și jumătate euro, realizat de Asociația Municipalităților Riverane Dunării-ADRM Bulgaria, în parteneriat cu Fundația “Grupul de Inițiativă Ecologică și Dezvoltare Durabilă”(GIEDD). Proiectul la care a contribuit, în calitate de expert, și gorjeanul Bebe-Viorel Ionică, privește dezvoltarea generală economică și socială a regiunii transfrontaliere.

Se dorește, de altfel, prin acest proiect, dezvoltarea infrastructurii de transport și o conectivitate mai inteligentă, mai rapidă și chiar mai “verde” pentru creșterea economică a țărilor partenere și obținerea unui grad mai înalt de ocupare a forței de muncă. “Optimizarea interconectării la rețeaua transeuropeană de transport TEN-T va facilita transportul de mărfuri și de persoane în țările UE”, a declarat în fața audienței, Cristina Sîrbu, președintele executiv al GIEDD. La eveniment au participat alături de cei implicați în proiect, profesori universitari din București și Craiova, reprezentanții unor firme specializate în proiecte de mediu și de transport, reprezentanți ai presei din județele Dolj și Gorj.

Studii, strategii și consultări
Partea bulgară, reprezentată de Ivnev Stoian, a explicat celor prezenți din câte municipii este formată asociația parteneră din Bulgaria, înființată în 1993, importanța proiectului și buna colaborare cu partenerii români. S-a discutat, în acest context, despre Strategia Dunărea, care implică 14 țări europene și 115 milioane de locuitori. Cristina Sîrbu a prezentat invitații, menționând că Bebe-Viorel Ionică “și-a consacrat viața platformei digitale”, fiind un expert căutat al Ministerului Comunicațiilor.

În ce îl privește pe consilierul ministerial de la Gorj, Bebe-Viorel Ionică a explicat audienței că, pe lângă TEN-T el a mai fost implicat în proiecte legate de transport, fiind vorba despre transportul de date pe fibra optică, între trei țări europene. Ionică le-a explicat celor prezenți că proiecte, de genul celui lansat la Craiova, trebuie să existe în toată Oltenia.

Proiectul, lansat de fapt pe 3 februarie 2016, se va derula pe parcursul a 24 de luni, urmând să se încheie pe 2 februarie 2018.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here